Stefan Mross: Storbrand i Europapark! men: “Immer wieder sonntags” finder sted!

Kilde: ZDF.de

Det har været en af de sværeste dage i 43 år i Europa Park Rust: Lørdag aften (26-5-2018) var der en stor brand.

“Kære besøgende, der er i øjeblikket brand ved attraktionen “Die Piraten von Batavia, undgå venligst det Skandinaviske område. Tak”

“Vores indsatskraft er på jorden og vi forsøger at slukke ilden. Vær venlig at forholde Dem i ro og følg  anvisningen på stedet. Tak”

I godt en time lød der meldinger fra Europa Park: “Tema området Skandinavien er blevet evakueret midlertidigt. Indsatskræfterne foregår på jordplan, og vi arbejder på højtryk, for at forhindre spredning”.

Branden kom ikke under kontrol. De sorte røgskyer kunne ses fra 30 km afstand.

Igen efter en time senere var det helt klart: “Kære venner i Europa Park, aftenbegivenheden i Confertainment Venter og slot finder sted som planlagt. I følge nuværende oplysninger er der ingen dødsfald”.

Omkring kl. 22:30 meddelte pressemanden fra Europa Park: “Branden opstod i en lagerhal og bredte sig til en attraktion. Der var næsten 500 indsatskræfter ved indsatsen. Ifølge nuværende oplysninger er ingen kommet til skade”. (På dette tidspunkt kæmpede 250 indsatskræfter stadig med flammerne og sorte røgskyer).

Sent lørdag aften var det stadig uklart, om der ville være live udsendelse af “Immer Wieder Sonntags” søndag morgen som planlagt: “Over natten vil der blive besluttet hvad der skal ske. Lige nu kan man ikke sige om parken åbner i morgen. Vi takker alle styrker for deres støtte og holder dem opdateret på denne kanal”. 

Første på natten søndag kl. 00:30, gav politiet byen Offenburg følgende melding: “Aktuel Info: Vi kan med glæde fortalle at Europa Park åbner i morgen kl. 9.00, bortset fra det område som blevet beskadiget af ilden! Også begivenheden som “Immer vieder Sonntags” finder sted som planlagt. Melding PolitiOG.”.

Således fik Stefan Mross grønt lys for “Immer Wieder Sonntags”.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse