Schlager Champions – 7. Januar 2017.

Schlager Champions i Velodrom d. 7. Januar 2017, blev en sand fest. Turen ned til Berlin var en ren rusche tur pga., der hele tiden på motorvejen kom islag ned. Ikke engang forruden kunne man holde ren. Med 80-100 km/t var det en kamp at komme frem, gudskelov havde man sin gps med som hele tiden fandt nye veje, da der var uheld overalt med spærrede veje pga., uheld.

I Berlin fik jeg adgang til Presselogen, hvor jeg fik de informationer der skulle til, hvorefter det bare var at komme frem med pressen til Den røde løber, hvor vi modtog alle stjernerne der kom i kæmpe store Mercedeser. Alle stjernerne poserede foran kamaraerne på bedste måde. Herefter blev vi guided hen til presserummet igen, hvor vi så blev forberedt på at komme ind i salen til knap 10.000 fans.

Herinde var der allerede fuld fart på med “opvarmningen” til Schlager Champions som skulle udsendes direkte på DasErste. Vi blev vist Backstage, hvor man kunne se hvordan der hele tiden arbejde folk på højtryk for at få showet til at køre. Her fik vi instruktioner igen på at når showet var færdigt, så ville vi af Security folkene vist frem i “graven”, foran publikum – for at komme op på scenen og tage billeder samt lave interviews med stjernerne.

Nu var tiden kommet til at vi blev vist ind i hallen igen, hvor vi fik anvist pladser oppe på en lille forhøjning – for at kunne tage gode billeder. Jeg valgte at gå frem sammen med publikum til de forskellige scener – helt fremme. Det skulle vise sig at blive ekstremt besværligt at tage gode billeder her fremme – der var alt for meget gang i folk med hænderne oppe samt oppustelige rør. Halvvejs i showet måtte jeg tilbage igen for få et bedre overblik.

Selve udviklingen inden for schlager musikken har virkelig udviklet sig. I starten sad vi i en sal med scenen foran os. Vi sad senere på begge sider af scenen (overfor), med scenerne i midten, og nu her til sidst – med fans hele vejen rundt om scenen stående. Denne udvikling har også resulteret i at man nu er gået fra 7 – 8.000 tilskuer, til helt op til rekorden som var i Dortmund med 10.500.

Schlagerfans er blevet meget mere kendt i Tyskland og har fået endnu større quoter, ikke mindst pga., Florians feste mm. Det at gå rundt nede i salen, hvor man også kan købe megen forskellig spiritus og øl samt danse til musikken, der i bogstaveligt forstand er lige over hovedet på en – er et must. Man føler man er kommet på Diskotek i 3 timer.

Mange mente at det var de samme kunstnere man så igen og igen, men som sagt, dette var jo også dem der havde gjort sig bemærket i løbet af 2016, som hermed skulle hædres med”ein eins”. De deltagende var: Andrea Berg, Beatrice Egli, Maite Kelly, Vanessa Mai, Fantasy, Roland Kaiser, KLUBBB3, Nana Mouskouri, Alvaro Soler, Christina Stark, Anni Perka, Franziska Wise mm. Disse shows er kendt verden over efterhånden, og de bliver kun bedre og bedre. Shows af denne art skal opleves live – ikke hjemme fra sofaen af 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skal du læse