Rudi Carrell: Den mørke side af kult-entertaineren

Rudi Carrell, den største hollandske import, som tysk tv nogensinde har set. En showmaster-legende. Han fik sine seere til at grine, men andre græd. For hvad de færreste ved: Rudi Carrell havde en mørk side …

Hans “Rudi Carrell Show” flimrede for første gang over skærmen i 1965. En ranglet ung mand spadserede gennem studiet, knap nok i stand til at tale ordentligt tysk. Men han havde humor, dansede og sang. Og han lavede sjove sketches med sine gæster, bl.a. Peter Alexander og Tony Marshall. Det var nyt – og Rudi Carrell blev en tv-favorit fra den ene dag til den anden. Ingen havde mistanke om, at “den inkarnerede hollænder” også havde andre sider. Frem for alt var Rudis forhold til kvinder en konstant kilde til hvisken. “Jeg havde følelsen af, at jeg bare var et middel for ham,” siger hans ekskone Truus de Vries. “Han gav mig aldrig følelsen af, at jeg var virkelig vigtig for ham.” Parret blev separeret i 1967 og skilt seks år senere.

Rudi Carrell mellem kvinder

Showværten var aldrig afvisende overfor at flirte. Men hans andet ægteskab med Anke Bobbert varede heller ikke evigt. “Jeg kunne ikke tro, at han ville være mig utro,” sagde hun senere i et interview. “Han sårede mig meget.” Da hun døde i 2000, indrømmede Carrell, at han havde levet sammen med manuskriptforfatteren Susanne Hoffmann i 15 år. “Jeg elskede Anke og Susanne,” sagde han. “Men jeg kunne ikke beslutte mig for nogen af dem.”

Beatrice Richter var skræmt fra vid og sans af Carrell

Mens millioner af mennesker griner af hans vittigheder, er det kun få, der kender Rudi Carrells mørke side. Hans kolleger led under “diktatoren”, som han blev kaldt bag sin ryg. “Jeg får stadig dødsangst, når jeg tænker på ham. Han var den koldeste person, jeg nogensinde har mødt,” sagde kollegaen Beatrice Richter for eksempel. Hun var nødt til at kaste op før hvert program. Marijke Amado, assistent på hans show “Am laufenden Band”, husker også den dårlige tone i et interview med “Bild”: “Rudi råbte meget efter mig på hollandsk,” afslørede hun engang i et interview. For eksempel råbte han: “Jeg er komikeren her. Ikke dig!”

Hans usikkerhed gjorde ham kolerisk

Og Jochen Busse, som var vært på RTL-programmet “7 Tage, 7 Köpfe” produceret af Carrell (1996 til 2005), fortalte podcasten “Fernsehrausch”: “Rudi var den mand med den værste opførsel, jeg nogensinde har mødt. Han var ofte meget kolerisk på grund af sin usikkerhed.” Mange medarbejdere var bange for Carrell; når han blev vred, rystede de på hovedet. “Det var et klima af frygt,” siger Busse.

I november 2005 meddelte showgiganten, at han havde lungekræft. I februar 2006 stod han på den store scene en sidste gang, da han fik uddelt prisen Det Gyldne Kamera for sit livsværk. Det var en pris for hans arbejde. Ikke for hans karakter. Synligt mærket og hæs takkede han publikum: “At jeg kan være her i dag, skylder jeg først og fremmest min sygeforsikring, klinikken Bremen-Ost og den tyske medicinalindustri.”

Kræft kunne ikke tage en joke fra Carrell

Rudi Carrell døde den 7. juli 2006. Men kort før sin død havde han stadig en vittighed på læberne: “Jeg gemmer et par gode vittigheder, som vi ikke kan bruge til 7 Tage, 7 Köpfe. Og når jeg kommer i himlen, vil jeg tjene noget ved siden af!” Rudi Carrell vil altid blive husket – som en showlegende. Og som en person med en mørk side.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse