Roland Kaiser & Maite Kelly synger årtiets duet, Berlin bliver schlager hovedstaden

Forsat fra …… Eloy de Jong, Beatrice Egli, Florian Silbereisen -Ansigter i dette schlager årti!

Lige i begyndelsen af dette revolutionære Schlager-årti fejrede Roland Kaiser sit følelsesmæssige comeback i 2010 efter hans lungetransplantation. Legenden stråler og er kraftfuld tilbage. Og hans “Kaisermania” -begivenheder på bredden af Elben i Dresden er i de følgende år hurtigt udsolgte kult-koncerter.

Årtiets duet

Og Roland Kaiser giver os Schlager-fans, en gave. Sammen med Maite Kelly synger han i 2014 “Duett des Jahrzehnt” med “Warum hast du nicht nein gesagt”. Videoen til sangen er set over utroligt 111 millioner gange. Denne duet sætter en duetbølge i gang i de næste par år, alle synger med alle. Florian Silbereisen med Thomas Anders („ Sie sagte doch sie liebt mich“, Marianne Rosenberg med Eloy de Jong („Liebe kann so weh tun“), Patrick Lindner med Nicki („Baby Voulez-vous“), Nik P. med DJ Ötzi, Michelle med Ex-Matthias Reim („Nicht verdient“) og og og …

Berlin bliver Schlager hovedstad

“Schlager-Herz” er vandret mod øst. Tidligere var Ruhr-området sjælen for schlageren, som bankede ud af hver “lille butik” (Die Trinkhalle), men det nye Schlager-hjerte slår i Berlin. Også i sangene: Ute Freundenberg & Christian Lais synger den nye Schlager-hovedstad i “Auf den Dächern von Berlin” i 2011, Nik P. fejrer Spree-Schlager-følelsen i “Berlin” i 2013 og Fanatasy ønsker for 2017 “Ich brenn durch mit dir (Berlin)”.

Berlin er sulten efter schlager, og alt går: Rapperen Sido skriver pludselig sange til Beatrice Egli. Og kunstnere som Andreas Gabalier, DJ Ötzi, Nik P., Beatrice Egli, Melissa Naschenweng, Andrea Berg, Roland Kaiser og endda Monika Martin producerer deres sange med Mathias Roska i det legendariske Hansa Studios. Fire radiostationer (inklusiv Schlagerplanet Radio) i og omkring Berlin udsender Schlager. I NRW spiller WDR4 efter sin programreform flere internationale hits og oldies i stedet for schlager og mister lyttere. Hvad sker der i Ruhr-området?

I løbet af dette årti mistede mange mennesker i Ruhr-dalen en følelse af at være hjemme. Meget har ændret sig i de sidste 10 år i potten. Selv med den såkaldte “Schlager-Malochern” – og dette er ganske ærværdig ment. Den stærke engangs “Wir-Gefühl” blandt kunstnerne på Ruhr er blevet svækket, den musikalske samhørighed er begravet.

Den samfundstankegang, der gjorde Pop-Schlager og Disco Fox så stærk her, har vundet plads for påstanden “mig først”. Selv i schlagermusik har Ruhr-regionen desperat brug for en masterplan i de næste ti år – ellers vil der ikke været ret meget tilbage her. En tendens, som mange Schlager-arrangører allerede begynder at lægge mærke til i kasseapparatet.

Stadion-koncerter i nye dimensioner

Hvor tidligere kun Beatles, Rolling Stones, Elton John eller Pink turde, er i dag fast i schlageren. Koncerter i fodboldstadioner giver Schlager live-koncerter en helt anden dimension. Tilskuere i enestående proportioner strømmer til koncerter af Helene Fischer, Andrea Berg og Andreas Gabalier. Med 72.000 tilskuere på Volks Rock’n Roller, på Olympia Stadium i München i 2016 var der fuldt hus. Gabalier bryder rekorden et år senere! Næsten 100.000 tilskuere oplever manden i lederhosen live på “Hockenheimring” …

Schlager fundamentalister

Hvor der er en tendens mod moderne schlagerhits, er der naturligvis også en modtrend. Den klassiske schlager sælges stadig på cd’en. Mærket Telamo med det tyske musikfjernsyn og “Shop24direkte” som partnere er “Målvogtere” for de gode gamle Schlager-klassikere. Og skaberne Ken Otremba og Marko Wünsch die Tempelritter denne Schlager-tradition, der hovedsageligt er populær blandt seniorer.

De bringer Heintje med succes, Hein Simon kom tilbage på salgslisterne, afdøde Ronny (“Er war nur ein armer Zigeuner”, “Wolgalied”) satte med deres samlinger, et musikalsk monument.

…..

Videoerne af deres sange giver os følelser af hjem og ferie. Blåt hav, palmer og bjerge er Telamo-motiverne for deres stjerner, som nu inkluderer de utrolige Amigos. Det eneste, der mangler er, at landelægen eller bjerglægen i videoerne, kommer rundt om hjørnet. På Mallorca skulle der nu endda være en “Telamo-bakke ved havet”, så ofte har stjernerne været her til en video-optagelse.

Boygroup går schlager

Schlageren opdager drengegrupperne som voXXclub, Feuerherz og ja, også KLUBBB3. Og hvad gør en tidligere drengegruppestjerne, når han bliver gammel? Han tager til “Dschungelcamp” og synger derefter Schlager. Fordi det giver mening. Tidens mest kvindelige teenagere er blevet modne mødre, og mange af dem har overhovedet ikke noget problem. Ross Antony, Giovanni Zarrella, Jay Khan, Martin Scholz, Eloy de Jong og Benjamin Boyce har taget denne rute mere eller mindre med succes. Andre er garanteret at følge …

Schlagerplanet Radio lydspor for årtiet:

Küss mich , halt mich, lieb mich – Ella Endlich (2010)
Idiot – Michelle & Matthias Reim (2011)
I sing a Liad für di – Andreas Gabalier (2011)
Schatzi schenk mir ein Foto – Mickie Krause (2012)
Mein Herz – Beatrice Egli (2013)
Rock mi – Voxxclub (2013)
Atemlos – Helene Fischer (2014)
Warum hast du nicht nein gesagt – Roland Kaiser & Maite Kelly (2014)
Geboren um dich zu lieben – Nik. P. (2014)
Paris – Michelle (2014)
Die immer lacht – Kerstin Ott (2015)
Wolke 7 – Wolkenfrei (Vanessa Mai 2015)
Diese Nacht ist jede Sünde wert – Andrea Berg (2016)
Du schaffst das schon – Klubbb3 (2016)
Hulapalu – Andreas Gabalier (2016)
Das ist unsere Zeit – Howard Carpendale (2016)
Na und?! – Ben Zucker (2017)

Forsættes ..

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse