Rex Gildo (†): Hans ven af alle mennesker afslørede ham!

Rex Gildo, hvis rigtige navn var Ludwig Franz Hirtreiter, havde en mørk hemmelighed, som først langsomt kom frem i lyset mange år efter hans selvmord i 1999. Selvom han hele sit liv benægtede sin homoseksualitet, var den populære hjerteknuser faktisk vild med mænd. Hans kæreste, af alle mennesker, offentliggjorde dette…

For ikke at bringe sin karriere i fare og for at blive set som heteroseksuel i offentligheden, indgik Rex Gildo endda et falsk ægteskab med sin kusine Marion i 1975. Men i virkeligheden var det hans manager Fred Miekley, der var hans livs kærlighed. Denne kærlighed endte dog tragisk med Miekleys død i 1988. Efter tabet af sin partner indledte Rex Gildo et forhold til sin meget yngre privatsekretær og chauffør Dave. Men det blev aldrig det samme som med Fred Miekley. Schlagersangeren var dybt nedbrudt og fandt aldrig igen en sammenlignelig partner, som kunne tale med ham om alle hans problemer.

Tragedien nåede sit klimaks i 1999, da Rex Gildo sprang ud fra badeværelset i sin lejlighed i München efter en optræden i et møbelhus og tog sit eget liv. Det var først mange år efter hans død, at hemmeligheden om hans homoseksualitet blev afsløret. I ARD-dokumentaren “Legends – Rex Gildo” fortalte den nu afdøde Costa Cordalis om sin kollega og ven: “Han havde brug for en elsker, en mand, der ville tale med ham om alle hans problemer, og desværre havde han ikke sådan en,” sagde Cordalis. Desværre fandt han ikke en. Heldigvis har den offentlige holdning til homoseksualitet ændret sig i årenes løb.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse