Hele sandheden!

Foto: Wikipedia –

Til efteråret vil instruktør Rosa von Praunheim (78) fejre premieren på sin dokumentarfilm “Der letzte Tanz – die Rex-Gildo-Story”. I 1999 sprang “Fiesta Mexicana”-stjernen ud af vinduet i sin lejlighed i München. Det var ikke en ulykke – Rex Gildo († 63) siges at være desperat efter sin svindende berømmelse og at have valgt selvmord. Men Praunheim ved, at den egentlige årsag ikke var på grund af tabet af hans berømmelse.

Rex Gildo – altid sort farvet hår, til sidst bar han paryk, altid solbrændt, altid smilende – sådan husker vi denne store schlagerartist. Men bag facaden på schlagerikonet gemte sig en dybt sønderrevet person. Rex Gildo var gift med sin kusine Margot Anneliese Margareta Hirtreiter († 81) i 16 år, men i sandhed elskede han mænd.

Dokumentar om Gildos homoseksualitet

Det er netop dette faktum, Berlin-instruktøren Rosa von Praunheim vil afdække. I 1991 outede Praunheim allerede Alfred Biolek og Hape Kerkeling i RTL-programmet “Der heiße Stuhl”. Filmskaberen kæmpede for homoseksuelles rettigheder gennem hele sit liv: “Det er ikke den homoseksuelle, der er pervers, men den situation, han lever i.” I sin film ønsker Praunheim at fortælle, at Rex Gildo var i et forhold med sin opdager og manager Fred Miekley († 1988).

Tilsyneladende var Rex Gildos ægteskab intet andet end et humbug. Alligevel nægtede Rex Gildo, at han var homoseksuel, indtil han begik selvmord. Han opbyggede en glitrende verden af ​​illusion og siges at have haft adskillige affærer med kvinder. Men Dave Klingeberg var allerede ved Gildos side. Rex præsenterede ham altid som sin sekretær.

At han var mere kom først frem efter Gildos selvmord. Fordi “sekretær” Dave Klingeberg krævede 50 procent af arven fra konen Marion efter Rex Gildos død.

En ledsager afslørede derefter efter Gildos død: ”Han kunne ikke håndtere, at han altid skulle gemme sig. Den rigtige ham. Hans kærlighed til mænd.”

Dette var som bekendt forbudt ved lov indtil 1994 i henhold til § 175 (handlinger blandt mænd). Vi kan være meget spændte på Rosa von Praunheims dokumentar, som bliver vist i MDR og i forvejen i biografen.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse