Nede på jorden og forbandet vellykket

Foto: ARD/JürgensTV/Dominik Beckmann – Melissa Naschenweng

Andreas Gabalier er faktisk den mest kendte Schlager-eksport, som Østrig har at byde på. Men en ung kvinde fjerner langsomt denne rang fra Volks rock’n’rolleren: Melissa Naschenweng. Melissa har haft et forbandet succesfuldt år 2021. Desværre overskyggede en tragisk begivenhed denne glæde. Hendes vigtigste person er væk for altid.

Melissa Naschenweng har vundet den anerkendte østrigske musikpris “Amadeus Award” i alt tre gange, hvilket placerer hendes nok største konkurrent Andreas Gabalier på de nederste pladser.

Den unge kvinde fra Lesachtal i Kärnten er ikke længere et insidertip fra bjergene. Det lykkedes hende at storme hitlisterne i Tyskland, Østrig og Schweiz med sange som “Bergbauernbuam” og “Traktorfuhrschein”. Hendes album “LederHosenRock” klatrede endda til nummer et i hendes hjemland.

Succes, der nu har gjort hende uundværlige ved tv-produktioner: Naschenweng er nu en af ​​standardgæsterne i Florian Silbereisens shows. “Der er allerede sket meget. Jeg har ikke haft tid til at indse alt,” afslører den kønne sangerinde i et interview med “StadlPost”.

Efter hendes mening er hendes fans den vigtigste byggesten i hendes succes: ”De indser bare, at jeg er en af ​​dem, der lige står på scenen og synger om vores jordnære liv. I disse hurtige tider higer folk efter den følelse.”

Dødsfald overskygger hende sidste år

Melissa Naschenweng følger et vigtigt råd fra sin bedstefar: “Han fortalte mig, ikke at lade industrien ændre mig.” Kloge ord, som hun i fremtiden desværre må undvære.

Hendes bedstefar Andreas døde af kræft i august 2021 i en alder af 92 år? “Jeg var så uforberedt. Det var første gang, jeg havde direkte kontakt med emnet død. Jeg havde aldrig mistet nogen indtil da.”

Hendes bedstefar var hendes største forbillede og opmuntrede sit talentfulde barnebarn til altid at tro på sig selv. “Han kæmpede altid for mig. Alle, der sagde noget om ‘hans barn’, skulle forholde sig til ham,« ser Naschenweng tilbage.

Ufattelig begivenhed

Da hun ville sige farvel til sin bedstefar på hans dødsleje, skete der noget utænkeligt. “Jeg sad alene med ham på hans værelse. Jeg spurgte ham: ‘Bedstefar, hvorfor gav du mig ikke et tegn?’ I det øjeblik tændte fjernsynet pludselig – selvom fjernbetjeningen var tre meter væk fra mig,” så husker hun dette utrolige øjeblik.

“Jeg vidste dengang, at bedstefar stadig var hos mig.” Bedstefar var nok Melissas største fan – og kendte alle hendes sange. Han blev især betaget af det energiske hit “Bergbauernbuam”. “Han spurgte mig efter hver koncert: ‘Sang du Bergbauernbuam?’

Hendes elskede bedstefars død førte familien sammen igen. Det burde Melissas mormor Marianne også mærke. “Vi er der nu for bedstemor,” lover sangerinden. Den første jul uden morfar Andreas var derfor meget traditionel. ”Vi bad, sang og som altid fik vi pølser med surkål,” fortæller Melissa, der glæder sig til sin 94-årige bedstemors strikkede sokker.

Bedstemoderen tager sig nu af Melissa. Melissa siger: “Min bedstemor beder til St. Anthony hver dag: ‘Vores barn har endelig brug for en mand'”. Melissa Naschenweng drømmer om en rigtig Bergbauernbuam (bjergbonde): “Måske finder bedstefar den rigtige til mig deroppefra, som også føler sig godt tilpas i lederhosen og kan hjælpe derhjemme.” Hvem ved, måske kunne det store ønske endelig gå i opfyldelse i år.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse