Maite Kelly: Så meget hjerte kommer der til os!

Maite Kelly er i øjeblikket sandsynligvis en af de mest efterspurgte schlager aktører nogensinde. Hendes sange er blevet hits, hendes person en kult. Dem der følger Maite Kelly, ved, at hun sjældent giver interviews. Vi er desto mere glade for, at Schlager.de gav os chancen for at gennemføre dette mere end eksklusive interview med den musikalske multitalent.

Schlager.de: Dit år indtil videre var virkelig mere end turbulent, fordi du var på en stor turné med dit nuværende album. Hvordan oplevede du tiden?

Maite: ”For mig personligt var det faktisk et meget afslappet år, fordi vi er virkelig godt organiserede. Også på turné. Vi havde et fantastisk band og et godt program. Med det andet album havde vi et værk, der også har et stærkere indhold. Med det forrige album var jeg en debut schlagerartist, nu, med to albums, kan du virkelig få et helt show igang. Dette er naturligvis kun muligt, hvis du føler, at publikum kender min CD. Med det omfavnede mine fans mig lidt som albumartist – en fantastisk gave! Dette bringer ikke rigtig ro, fordi du altid skal kæmpe for dit publikum og fokusere på det væsentlige, nemlig gode sange. Det fantastiske er, at min manager ved, at jeg kun er tilgængelig i en vis tid om året, og at jeg normalt tager mig af skrivningen. Indholdet taler i sidste ende for sig selv. Så det var et vellykket år, men også et meget stille år. Jeg var meget i min midte. ”

Schlager.de: Hånd på hjerte: Med så mange projekter, som du i øjeblikket har, er der stadig tid til familien?

Maite: ”Jeg tror, jeg har mere tid med mine børn end mange andre mødre. Jeg er meget heldig, at jeg er freelancer og kan vikle min karriere rundt omkring mine børn. Jeg har heller ingen karriere, det er mere et kald. I modsætning til andre schlager-artister laver jeg ikke rigtig mange festivaler. Vi havde i alt 27 koncerter og et par førsteklasses festivaler. Jeg er mere på mit hjemmekontor end på farten. Det fantastiske ved en kunstner er, at kunstneren kan koncentrere sig om det væsentlige, fordi musikken bærer sig selv. Man tror altid, at jeg rejser meget. Jeg er meget til stede med min musik, men ikke altid på farten. ”

Foto: Semmel / Chris Heidrich

Schlager.de: Sidste år, med dit album “Die Liebe siegt sowieso”, satte du virkelig en høj standard for dine kolleger. Men ikke kun dit album var på alles læber. Din tour, der fulgte, bragte også et positivt ekko. Nu, den 1. november, slipper du “Herz Edition” af dit andet schlageralbum. Hvad venter dine fans på albummet, og hvor meget hjerte er der virkelig i denne nye udgave?

Maite: ”Det hele var virkelig vigtigt for mig. Der er mange forskellige udgaver, som nogle mennesker frigiver fra begyndelsen. Personligt ønskede jeg ikke, at det skulle være “fan-crazy”. Vejen til albummet var meget interessant, fordi jeg ikke rigtig havde lyst til at medbringe en ny udgave, fordi albummet går godt. Under turnéen begyndte jeg at arbejde på bøgerne om den lille ‘Hummel Bommel’ og skrev derefter sangen “Denk daran, wer Du bist”. Da min manager hørte sangen, blev han så rørt, at han sagde til mig, ”Maite, det er bare nødt til at komme ud herfra: Hvis du bringer det ud næste år, så er du et andet sted igen. Sangen er tidløs, men du skal bringe den ud nu.” Så havde jeg sangen “Hier und jetz”, en af ​​mine yndlingssange. Den satte jeg ikke på mit album, fordi jeg ville synge sangen igen, fordi den ikke var god nok endnu. Og så kom Roland (Kaiser) til mig med beskeden om, at de to ABBA-legender Björn Ulvaeus og Benny Andersson ønsker at optage et af deres største svenske hits i en tysk version, med en tekst skrevet af Björn selv på tysk , så at sige hans første tyske tekster – Det er en julefest, meget sublimt og meget speciel melodisk. At Roland og jeg fik lov til at gøre det – hvilken ære! Selvfølgelig sagde vi ikke nej.

Warum hast du nicht nein gesagt” er for længst en klassiker, der bogstaveligt har bundet os sammen. Til mit første album Sieben Leben für dichlavede jeg også en speciel version af sangen, med en dramatisk ballade intro. Jeg tror, det langsomt blev en tradition, at vi igen og igen prøver nye versioner af sangen. Til “Herz edition” havde vi en ide, at vende denne travle disco schlager på hovedet – og har indspillet en næsten Hollywood film version med et stort orkester. Der får sangen endnu engang en helt anden dimension. Vi har allerede spillet den for et par mennesker – og de fik gåsehud. Er det ikke stort? hvor varieret man kan lave en god sang?

Med alle de store musikalske sager, kom ideen om en udvidet album version. Jeg sagde til min manager, at der sker så meget i mit hjerte i mit liv nu – at alt passer sammen – vi har en titel på den nye udgaveDie Herz Edition“. Da alt, hvad vi samler her, er hjertet. Det føles bare godt, fordi man har seks sange af høj kvalitet, som alle er autentiske. Du kan ikke planlægge alt, da noget bliver givet i livet“.

Schlager.de: Ikke kun dit album, men også din succesfulde turné forlængelse. Din sidste turné blev forlænget 3 gange, din aktuelle turné starter nu. Hvad venter der dine fans? Er der nye overraskelser?

Maite: Der er en efterfølgende turné, da vi føler, at dette skønne show har mere at give se og bør. Det er gradvis kommet rundt, hvad der faktisk sker på scenen, det er ikke kun en ren koncert, men snarer en aften fuld af underholdning, mellem eufori og melankoli. Naturligvis er det selve showet, men der vil under alle omstændigheder være nye elementer. Ikke desto mindre: Et fantastisk show er et fantastisk show! Derfor er der den samme scene opsætning. Der er også et par overraskelser til fans, som kommer anden gang. Alene inspireret af “Herz Edition”, gennem min nye single “Das es uns noch gibt” – lige nu flyver sangen og videoen, sikken en gave! Det vil jeg give fans tilbage live fra scenen, med garanti! Vi bemærkede under turnéen, at et stort publikum ville se mit show og kunne ikke få billetter eller nåede det før der var udsolgt. Derfor sagde vi: Lad os gør det igen! Og ja, efter turnéen var der en så stor efterspørgsels på billetter, at der kom flere shows. Det ser ud til at aften har en vanedannende potentiale. Altså går det løs engang til. Naturligvis med et par gnistrene overraskelser, men efterfølgende turné forbliver en efterfølgende turné.

Schlager.de: I år 2016 vågede du dig ud med dit album Sieben Leben für Dich” i schlageren. Hvordan bestemte du dig for den genre?

Maite: Jeg tror, at genren valgte mig. Jeg har altid skrevet country og schlager. Faktisk har sangskrivningen egentlig ikke ændret sig, måske skriver jeg mere erotisk i nogle sange end før, men det er fordi jeg er blevet ældre og jeg er selvsikker. Det er en smuk ting. Den virkelige forandring med den stærke beat kom faktisk med mødet med Roland Kaiser. Sådanne indså jeg, hvor meget glæde der er i schlager. Som barn var jeg en stor fan af disco. Min far har altid sagt, jeg var deres disco dronning, vores discokugle. Det skønne er, at schlager har valgt mig og jeg gør alt, hvad jeg elsker. Det var førhen altid en prøvelse. Jeg har altid elsket at danse, men kunne ikke forbinde det med min musik. Nu kan jeg kan jeg vise alle mine talenter og synge mine sange, som har rørt mig. Jeg elsker friheden i denne genre.

Schlager.de: Du har tidligere kort berørt ABBA sange. Benny Andersson og Björn Ulvaeus giver dig og Roland Kaiser deres succesfulde julesang “Klinget hell ihr Glocken”, som han har omskrevet til det tyske sprog. Ville du nogensinde have troet, at disse verdensstjerner ville forbløffe dig og overlade dig deres sang?

Maite: Nej. Noget som bliver givet i livet. Jeg havde aldrig troet, at Roland Kaiser ville synge duet med mig og at sangen vil blive en stort schlager hit i tiden. Der er ting der sker dig, hvor man kun kan være taknemmelig, og man skal være det. Også at “Hummel Bommel” med næsten en halv million bøger efter Raupe Nimmersatt er den mest succesfulde børnebog i Europa. Det kan du ikke planlægge og må med alt forsøge med værdihed. Indhold og kvalitet belønner dig, hvis du passer på det.

Schlager.de: Med juleduetten starter du før julesæsonen. Det bliver hyggeligt og eftertænksomt igen. Hvad betyder juletiden personligt for dig og hvordan ser julen ud i huset Kelly?

Maite: Mine børn elsker bare at fejre derhjemme. De ønsker aldrig rigtig at tage på ferie. De elsker mine ritualer: De tykke julestrømper bliver hængt op, det er bålsted, der er god mad, vi tager i kirke, der blive dekoreret, krammet meget, familien kommer, der er kaffe og kage…børnene vil ikke have det anderledes. Engang var vi ude og rejse og det fandt de forfærdelig. Jeg hørte kun: “Mor, ved os er det skønnere, det du laver er skønnere”. Siden da er julen sat. Mine børn elsker at være hjemme ved mig. Det er en god gave, når dine børn siger, vi behøver ikke meget. Vi har kun brug for os. Det er skønt, at høre sådanne ord fra sine egne børn.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse