Maite Kelly: Ny duet med Roland Kaiser

Kult-duoen Maite Kelly og Roland Kaiser genforenes for at optage en julesalme i et optage studio. Og til en meget speciel sang, som begge kunstnere ikke kunne sige “nej” … og ønskede. Sangideen til “Klinget hell ihr Glocken” nåede Maite Kelly og Roland Kaiser fra Sverige – af ingen anden end Benny Andersson og Björn Ulvaeus, tidligere medlemmer og musikalske mestere for et af de mest berømte og succesrige bands i verden: ABBA!

Den originale version “Klinga mina klockor”, komponeret af Benny Andersson og tekstet af Björn Ulvaeus, er nu en national musikalsk arv i Sverige. En hymnisk, stærk melodi med en tekst, der dygtigt kombinerer nordisk melankoli med joie de vivre.

Ideen om at præsentere dette mesterværk i en tysk juleversion kom fra den tyske sangskriver Rudolf Muessig, som talte med Björn Ulvaeus. Björn var så begejstret for denne idé, at han tog den direkte og skrev selv det første tyske udkast til teksten. Sammen med Rudolf Müssig afsluttede Björn versionen, som nu er blevet en sang fra hjertets hjerte for den reflekterende sæson og årets afslutning. For den internationale sangskriver er det de første tekster nogensinde, han skrev på tysk.

Wehrlos scheint die Erde
Ausgesetzt und klein
In dem großen Universum
Sind die Menschen ganz allein?

Zuversicht und Hoffnung
Hätten wir so gern
Zarte Töne aus der Ferne
Funkelnd wie der Abendstern

Maite Kelly og Roland Kaiser giver den fortryllende, iørefaldende melodi og linjer fulde af lyrisk dybde og kraft, en storhed og festlig storhed, der gør sangjuvelen til en tidløs salme til tro på godhed og håb. For Maite og Roland er det en meget speciel ære at kunne dele en komposition med det tyske publikum af to fremragende storheder af international popmusik.

Maite Kelly: ”Jeg har den største respekt og dybeste respekt for værket af Björn og Benny. Ikke kun med ABBA, men også med deres musicals, uanset om det er “Mamma Mia!”, “Chess” eller “Kristina fra Duvemåla, som er en mester-musical, har de musikalsk formet et halvt århundrede nu. De er levende sagn – og jeg bøjer mig for dem. ”

Roland Kaiser: “Jeg nyder virkelig at arbejde med den vidunderlige Maite Kelly, fordi hun ikke kun er en stor kunstner, men vores stemmer harmonerer også perfekt med hinanden. At jeg også fik lov til at arbejde med to musikere i verdensklasse som Björn Ulvaeus og Benny Andersson gør mig stolt. Jeg ønsker, at Maite og jeg kan gøre folk glade i den kommende sæson med denne duet. Samarbejdet for “Klinget hell ihr Glocken” er for mig et nyt højdepunkt i min mange års karriere. ”

Sangen vil være tilgængelig den 01.11.2019 på genudgivelsen af Maite Kellys album “Die Liebe siegt sowieso – Die HERZ Edition” og på Roland Kaisers album „Alles oder Dich“ (Limitierte Super Deluxe Edition).

Kilde: Stadlpost

Det skal du læse