»L’Amour Toujours«: Pludselig synger hele pubklikum den »forbudte« sang

De scener, der spredte sig fra Sild til fastlandet, var forfærdelige. Flere unge mennesker – som formentlig ikke levede i fattigdom – sang slogans som »Ausländer raus (udlændinge ud)« til tonerne af Gigi d’Agostino-klassikeren »L’Amour Toujours«. Replikker, som man ellers snarere ville høre til højreorienterede rockkoncerter, var pludselig kommet til de riges yndlingsø i Nordsøen.

Oktoberfest forbyder »L’amour toujours«: Hvilken sang bliver den næste, der forbydes?

Der lød et ramaskrig over hele Tyskland, og den tyske kansler udtalte sig på de sociale medier, og festivaler som Oktoberfest i München forbød endda sangen i deres pavilloner. »L’Amour Toujours« var pludselig på alles læber.

Alex Christensen indfrier sit »L’Amour Toujours«-løfte

Men spørgsmålet opstod hurtigt: Vil vi lade et par uforbederlige mennesker tage vores sange fra os? Nej, tænkte DJ Alex Christensen længe før Sylt-episoden. I et interview med denne Schlager.de sagde manden, der allerede havde dækket sangen for mange år siden: »Selvfølgelig kunne jeg kaste op i en cirkel. Men vi skal alle være opmærksomme på én ting: Vi må ikke lade vores kultur blive taget fra os af sådan noget højreorienteret vrøvl. Titlen er ‘L’amour Toujours’ (red.: altid kærlighed). Vi kan ikke lade højrefløjen tage det fra os nu og holde op med at spille titlen.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Alex Christensen (@alexchristensen_u96)

Og Christensen holdt sit ord. Den 57-årige offentliggjorde en video på Instagram, som viser en hel sal, der synger med på sangens melodi til hans koncert. Unikke scener, der viser, at sangen har en positiv og smuk baggrund.

En handling, som musikeren hyldes frenetisk for på nettet. “Det bedste svar på alt dette vrøvl!!!!! Tak, fordi du ikke lod dig banne! Vi har ikke denne tankegang,« lyder det i et opslag på Alex Christensens Instagram-side. En anden tilføjer: »Tak, Alex, du har vist nosser.« Og en tredje jubler: »Så vidunderligt! Første gang nogen har udtalt sig i den rigtige retning. Musikken forener!”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse