Jan Birger Jensens oplevelse

Det begyndte med at jeg var på tur i Tyskland og havde længe søgt et godt hotel i Sydtyskland i bedste Zillertal stil selv om det var i Tyskland. Det fandt jeg i Bayerrischer Wald og hedder Musikhotel Toni Hof, og der erfarede jeg at stedet var ejet af en gammel tysk bondefamilie ved navn Toni Probst. Han havde imidlertid 2 sønner Michael og Tobias Probst, der sammen med en gammel skolekammerat Stephan Brunner kaldet Bruno, havde dannet folkemusikgruppen Tonihof Buam.

Dette hotel havde jeg flere gange besøgt, men aldrig boet på før sidste år i August, ved deres årlige Tonihof Stadl fest, hvor man samler flere af områdets populære folke og schlagermusikere. Der lærte jeg en musiker at kende ved navn Dominiq Leitold eller hans kunstnernavn ”Da Wadltreiber” Jeg blev imidlertid så vild med hans musik at jeg måtte besøge ham på hans årlige Stadlfest program ”Alpenglühen” i Viehofen i Østrig nær Zell am See, og aldrig har jeg været med til noget lignende, det var nærmest som en rockkoncert i Tyroler stil.

Jeg har ikke engang som ung haft idoler i dette omfang og jeg er dog 60 år. Jeg følte mig nærmest som en fjollet teenager med mine korte lederhosen hat og andet ”Tracktenkleider”, men blev modtaget som en gammel kending eller familiemedlem.

Rigtigt mange hilste på mig uden at jeg kendte dem, eller havde mødt dem før, men jeg var åbenbart kendt gennem min livlige korrespondance via fansider på facebook. Jeg er vild med de mennesker og tager gerne til Bayrischer Wald eller Zell am Zee i tide og utide for at opleve denne intense glæde stemning.

[affilinet_performance_ad size=728×90]

Da Wadltreiber en gudsbenådet original som laver en musik der er inspireret af Andreas Gabalier som han tidligere har arbejdet sammen med som opvarmning, før Gabalier blev rigtigt kendt. Det er en fusion mellem traditionel schlager/folkemusik og heavy rock. Jeg plejer at kalde ham en fusion af Hansi Hinterseer og Rammstein.

Der var også en musiker til stede der hedder Dominiq Offner som jeg ikke kendte, men det kom jeg da i den grad til. De er 4 – 5 forskellige musikere der optræder på hinandens festivaler, som også omfatter de berømte og legendariske Ursprung Buam med de 2 brødre Martin og Andeas Brugger og deres onkel Manfred Wøllrath. Absolut helt suveræne folkemusikere som jeg i øvrigt også har været til festival hos i byen Stumm i Zillertal, og i den forbindelse kan Oktoberfesten i Muenchen godt gå hjem og lægge sig, her er det ”Echt und Uhrigt” og absolut ikke gjort for turister.

Mange unge i Tyskland og Østrig er begyndt af få interesse for denne slags musik i stedet for denne engelsksprogede massepop. Den er meget original, og de tysksprogede lande er igen begyndt at få øjnene åbnet for deres gamle folketraditioner som har ligget underdrejet i mange år

Så gik endnu en super skøn uge i Hotel Tonihof i Bayerischer Wald nær Regen. Tonihof Buam som er sønnerne til ejeren, holdt Stadl fest med forskellige folkemusik kunstnere fra området samt Østrig. Det var som sædvanligt en udsøgt fornøjelse med fan vandring til det nærliggende Spielberg bjerg/bakke med vidunderlig udsigt over Bayerischer Wald og byen Bischofsmais. Derpå var der musik underholdning i det fri på bakkens top, hvor der var reserveret borde til Tonihof Buams fans, hvoraf undertegnet samme med flere andre boede på Musikhotel Tonihof. Om lørdagen var der kuske tur rundt i skoven med Musikanter med på vognene, en dag jeg aldrig vil glemme, skønne varme og venligere mennesker skal man lede længe efter, og med musikalske indslag ved pausen. I dagene efter var der musikalsk underholdning i hotellets lade med f.eks berømte Urspung Buam og Mario K, samt Da Wadltreider. Alt i alt en uforglemmelig uge

Mvh

Jan Birger Jensen

http://www.musikhotel-tonihof.de/…

Da Wadltreiber Tonihof Buam og Dominiq Offners Danske Fangruppe og vennner

Vi takker mange gang Jan Birger Jensen for at han vil dele nogle af sine oplevelser med alle os andre.

Hvis der er andre som godt kunne tænke sig at dele deres oplevelser. Så skriv endelig til os.

Det skal du læse