Andrea Berg – indvielse af Schlossalmbahn i Bad Hofgastein den 18. Januar 2019

Min kur i Gastein 2019 skulle blive helt speciel. Jeg er altid på kur og bor i Bad Hofgastein i Østrig 14 dage i januar. Skiområdet har de sidste 2 år bygget på et nyt skiliftanlæg, som skulle indvies og fejres med en 3 dage lang udendørskoncert i 2019. I september 2018 blev det meldt ud, at Andrea Berg skulle være hovednavn, netop i den periode hvor jeg skulle være der. Som kæmpe fan blev billetterne købt med det samme og selvfølgelig forrest i Golden Circle.

Dagene op til koncerten fulgte vi med i sceneopbygningen med spænding. En scene som skal genbruges i området til udendørskoncerter flere år frem. Det var derfor ikke Andreas’ scene, men en scene opbygget som et lokalt slot. Weitmoser Schlössl.

På selve koncertdagen var der varslet -11 grader. Det i sig selv var en udfordring ved en udendørskoncert. Men pakket ind i mange lag, skitøj og handsker drog vi afsted med høje forventninger.

Vi kunne desværre ikke få et nøjagtigt tidspunkt på, hvornår Andrea skulle komme på scenen. Meldingen var imellem 20-21. Vi havde dog fået at vide, at der var speciel indgang til Golden Circle området. Vi var der kl. 20.10 og der var området allerede fyldt godt op. Vi skulle igennem det bagerste ståområde for at komme ind i Golden Circle. Det var mindre smart. Vi kom dog til at stå ca. 6 personer fra scenekanten. Kl. 20.25 gik hun på scene med 7000 fans foran sig.

Der var høj stemning og alle var vilde. Koncerten varede i næsten to timer og hun sang en blanding af alle hendes gode sange, et par gode “ski-schlagere” og sidst men ikke mindst hendes nyeste skud på stammen “MOSAIK”. Ingen tvivl om, at Andrea også er populær i Østrig.

Det var helt klart, at Andrea, på trods af varmt tøj, også frøs. Hun havde fået lavet et fint skisæt med masser af bling til dagens anledning. Hun startede med handsker på. Hun klædte ikke om i løbet af koncerten. Alle musikerne var også klædt godt på.

Koncerten sluttede af med, at Andrea indviede liften, som satte i gang med fyrværkeri og det var stort. Jeg har ikke set et lignende fyrværkeri før i mit liv. Det var så imponerende flot.

Koncertområdet havde både toiletter og mulighed for køb af både mad og drikke. Men kulden satte en naturlig stopper for lysten til at gøre brug af de forskellige tilbud. Pladsen var hurtigt tømt efter koncerten. Jeg tænker at alle gerne ville hjem til varmen igen.

Vi takker mange gange Gæsteskribent – Monja Hansen for at dele oplevelsen med os.

Det skal du læse