I Berlin med Alina

Kilde: Semmel.de

De første live-datoer sidste år var en stor succes, nu fortsætter Alina med “Die Einzige LIVE”-touren. I april 2018 vil den energiske nye stjerne igen begejstre sine fans med sin unikke og smukke stemme. Semmel har snakket med Alina i hendes hjemby Berlin om musikalsk inspiration, hendes fans og den perfekte dag. Men også de svære tider, hvorfra hun fandt en masse styrke, kom frem i lyset.

Fra chanson til hip hop – de musikstile du elsker, kunne ikke være mere forskellige. Hvordan fandt du din egen kunstneriske stil?

Ja, i mit tilfælde har musik mange forskellige facetter. Jeg er bare interesseret i musik og jeg mener ikke at der findes nogen grænser. Men det var en stor udfordring at finde min egen stil. Det har taget år, og jeg må sige, at jeg fortsætter med at udvikle den.

Jeg synes det er normalt, at man som en kreativ person og musiker, ikke bare er en der  optræder. Jeg er musiker, og det er her nye temaer og nye genrer fanger mig.

Vejen til det første album og live tour “Die Einzige” var hård, hvordan fandt du motivationen i de hårde tider til at fortsætte?

Alkohol, sex, stoffer. (Griner) Jeg mener “det sædvanlige”. (Griner) Nej, jeg har gud ske lov gode venner og en skøn familie i baggrunden. Ja, det ser godt ud, men er ikke alt. Nej, nu plaprer jeg. (Griner) Jeg tror jeg er heldig, da jeg har nogle dejlige mennesker omkring mig. Venner og familie passer godt på mig og giver mig motivation og støtte. Det samme gør de mennesker, der hører mig synge og optræde. De har opbygget mig og bekræftet igen og igen at det er rigtigt, det jeg gør. Bare at se folks reaktion på min musik.

Du har de første shows på din tour bag dig, til april går det videre. Hvordan oplevede du de første live shows og den direkte kontakt med dine fans?

Den første tour var utrolig intens. Jeg var på promotion- og udgivelses-tour med albummet og jeg må sige, at jeg følte mig lidt udbrændt. Men det var dejligt at se at der var interesse.

Man mærker det ikke, men jeg kørte faktisk en smule på “reseverne”. Ikke desto mindre tilbragte jeg megen tid bagefter med fans. Jeg ved ikke om jeg kan gøre det igen på næste tour, men det var en stor oplevelse. Det er virkelig sådan: Folk giver mig styrke.

Kilde: Semmel.de

Studiearbejde er et, live-scenen er noget andet. Hvad foretrækker du?

Jeg må sige at begge dele tiltaler mig. Scenen er utrolig vigtig, men jeg kan også lide at være i studiet, arbejde på ting og skabe sange. På scenen kan alt naturligvis ske, det er spændende, fordi her mærker du virkelig hvordan folk reagerer på musikken. Scenen er også det som man arbejder mod. Live er hvor det hele afslutter en proces.

Er der sange, du særligt gerne optræder med live?

Der er flere sange fra den første tour som var rigtig sjove. Altså en smule mere end de andre. Alle sangene er sjove, men min aktuelle single, “Titan”, er et nummer med fremdrift. I den kan jeg udleve den power kvinde, der er i mig. Der er også en “underdog” på min plade: “Worte Sind Mörder”. Sangen har nogen gange reddet mig. Det er en sang, der ikke rigtig har noget, men alligevel indeholder alt. Jeg prøvede og det kunne gå godt eller skidt. Men jeg må sige: Det var absolut et øjeblik med gåsehud, alle tilskuerne kunne hvert ord og sang med. Publikum var et stort kor og jeg var overvældet.

Når du ikke er på tour eller i studiet – hvordan ser en perfekt dag ud for dig?

Ak, mit liv er langt kedeligere end man skulle tro. (Griner) Jeg har mine katte, naturligvis forsøger jeg at tilbringe tid med mine venner i Berlin. Vi har et “standard program” og tager en drink, shopper og går af og til i biografen. Og det er for mig også de absolut bedste højdepunkter. Jeg er altid glad når jeg er i Berlin og de andre også har tid. Det er det jeg bedst kan lide.

Kilde: Semmel.de

Det skal du læse