Sådan var SchlagerHammer 2018

I weekenden blev der afholdt SchlagerHammer i Berlin. En festival som bliver betegnet som en familiefestival, og det kan vi bekræfte, at den er. Der var masser af liv og glæde uanset hvor man befandt sig og børn rendte rundt og legede. Hvis man ikke var bange for højder, kunne man flyve over området med helikopter eller give sig selv et adrenalin-spark med bungeejump.

Vi var med både foran og backstage – selvfølgelig mest for selve musikken, som var en god blanding af schlagerkunstnere, som alle var super veloplagte og gav den maks gas på scenen. Vejret var med festivalen, 30 grader og fuld sol, bedre kan det ikke blive.

Lørdag var der 20.000 gæster og der var det samme om søndagen.

Som moderator om lørdagen var det Inka Bause der stod for præsentationen af dagens kunstnere. Inka gav sig også til at synge og var i et super godt humør.

Rotblond var de første på scenen, og man må sige at de fik varmet publikum op med deres hits. De gav alt de havde i næsten 45 min, men de kunne sagtens mere.

Sarah Jane Scott var på som nummer 2 i den kunstnerfyldte liste.

Mitch Keller er forholdsvis ny på schlagerscenen her i 2018, og man kan tydeligt både mærke og høre, at han har meget mere at byde på. Han gav selvfølgelig sine hits i de 40 minutter han var på scenen.

Omme backstage var Vincent Gross mødt frem, og der var straks interesse om hans person. Vincent er jo en af de nyeste på schlagerscenen og han stormer fremad med masser af succes.

Allessa fangede vi efter hun havde været på scenen, til en lille snak. Se her: Allessa giver en hilsen

Eloy de Jong var svær at komme til at snakke med. Han var fuldstændig mandsopdækket. Men hans hit smeltede publikum.

Da Semino Rossi kom på scenen, virkede hans mikrofon ikke, det tog han med ophøjet ro og jokede med det. Han lavede også sjov med den ene af hans dansepiger, for imens han sang og gik forbi hende, sagde han lige “Hun er single”.

Semino bød på alle sine store hits, både gamle som de nye fra hans seneste album.

Da Thomas Anders gik på scenen, gik publikum amok. Han gav nogle af de gode gamle fra Modern Talkings tid, og det var noget man kunne lide.

Beatrice Egli var også på listen, og hun var kommet i god tid, for vi kunne høre hun gav lydprøve da vi ankom til Hoppengarten.

Der var et par piger som vandt et Meet and Greet med Beatrice Egli, og vi blev som det eneste medie taget med til dette, så billederne vi har herfra er super ekslusive. Se de andre i vores galleri længere nede i denne artikel.

Howard Carpendale gav alle de gode gamle og et par enkelte nye numre. Oldies lever i bedste velgående.

Hermes Houseband sluttede lørdagen af med et kæmpe party mix, som blev efterfulgt af et fantastisk lasershow og fyrværkeri, som sent vil blive glemt.

Søndag var det moderator Wolfgang Lippert der stod for præsentationen af kunstnerne.

Alina og Band

Zipfelbuben

Heintje

Michelle

Achim Petry und band

Da Vanessa Mai gik på var det tydeligt at høre at der var mange unge fans blandt publikum. Der blev hvinet og skreget voldsomt og nogle begyndte endda at græde.

Maite Kelly

Inden Jürgen Drews skulle optræde, så modtog han RadioB2-æresprisen for sit livs arbejde med musikken og for børnene. Jürgen var i den grad i godt humør, for faktisk lige fra han kom frem på scenen, gik han jævnligt og jokede og råbte på sin pris, indtil han endelig fik den overrakt.

Herefter gik han ellers i gang med hans populære numre som bl.a “Ein bett im kornfeld” og flere super hits, som bragte publikum på randen af hæshed, for de sang med for fuld skrue.

For børnene

Der var også festivalstemning for børnene! Tysklands for øjeblikket ekstremt populære børnevært, “Undine Lux”, afholdte små koncerter og shows for børnene. For de yngste besøgende var der hoppeborge, ponyridning, en mindre dyrepark, ansigtsmaling, blomsterbinding og mange andre attraktioner – så det var ikke kedeligt for børnene, som der jo var næsten 4800 af ved festivalens 2 dage.

Radio B2 overrakte en stor check på 9.000 € til handicappede anlæg i Hoppegarten. Hvert barn betalte en symbolsk entré på 1 euro – 4.768 € blev det til i alt – og RadioB2 rundede op til 9.000 €! Også moderator Wolfgang Lippert lagde yderligere 1.000 € på så checken i alt blev på 10.000 €!

Til sidst blev der trukket lod om den bil der stod på scenen hele weekenden. Vi fandt ikke ud af hvem der vandt den, vi var trætte efter en lang weekend og ville mest af alt bare ud og se lidt af VM-finalen i fodbold, som blev vist på 6 storskærme fordelt over hele området, og så drikke en stor iskold fadøl.

Vi ses næste år

Slut på en rigtig god weekend. Se mere i billederne herunder i galleriet.

Det skal du læse