Frank Schöbel husker “Murens” bygning

Foto: Frank Schoebel / Manfred Esser

For schlagerstjernen Frank Schöbel spiller muren mellem Øst- og Vestberlin ikke længere en rolle. Men i Schlager-radio interviewet husker “Wie ein Stern” -sangeren stadig præcis den dag, hvor grænsen mellem de to dele af Berlin blev lukket den 13. august 1961.

”Dengang cyklede jeg i Berlin-Treptow. Jeg kom lige fra en ven, og jeg ville tage en genvej på vej til en radiooptagelse. Der var antitank fælder overalt,” forklarer Schöbel. “Pludselig, da jeg kørte under en bro, råbte to bevæbnede mænd ovenfra” Hænderne op!” Schöbel, dengang allerede en kendt sanger, fortsætter: “En af mændene ville have en autograf, den anden ville bare skyde mig.”

Alt gik heldigvis godt igen. Selvom han og hans cykel blev bragt til den nærmeste politistation i en lastbil, blev den frigivet kort tid efter.

I dag 60 år senere, ønsker den 78-årige ikke at vide noget mere om den tid. “Murens emne interesserer mig ikke længere,” siger han og efterlader fortiden. Frank Schöbel ser fremad og glæder sig til det, der kommer.

D. 20. august er for eksempel en særlig dag for ham. For så har han endelig optrådt foran et publikum igen – i Brandenburg an der Havel. Senest havde lockdown -tiden ramt ham hårdt. Scenen var ikke længere mulig i lang tid, og han blev selv smittet af virussen.

Ikke underligt, at kunstneren nu koncentrerer sig mere om sit publikum end at huske murens bygning for 60 år siden.

Kilde: Schlagerradio.de

Det skal du læse