Frank Lars: Det store musikalske comeback fra en ægte livskunstner

Foto: Telamo.de / (c) Manfred Esser

Den unge Mülheimer startede sin musikkarriere tilbage i 1996 med Sony Music. Frank Lars, hvis rigtige navn er Frank Stelzer, blev opdaget af de succesfulde producenter Johan Daansen og Harald Steinhauer, der skrev hans debutsingel “Warum heut Nacht” for ham dengang. Den dag i dag betragtes Frank Lars ikke kun i branchekredse som medstifter af “Neuen Deutschen Schlagers” – varemærke: Dansbare, ærlige tekster og iørefaldende melodier.

Når han ser tilbage, viste hans succes ham ret, fordi han holdt fast ved denne opskrift på succes i årevis, men også konstant udviklede sig. Det er måske takket være hans fortid som konkurrencedygtig atlet, at mange alvorlige nederlag i både professionelle og det private liv, aldrig rigtig bragte ham på knæ.

Hans motto gennem årene har altid været: Rejs dig op igen, hvis du er faldet. Frank Lars grundlagde sit eget stilladsfirma i midten af ​​80’erne og opfyldte derefter sin drøm om at have sit eget indspilningsstudie i 2001 med de penge, han havde sparet op. Denne drøm blev en passion, og yderligere indspilningsstudier skulle udvides. Sammen med en succesrig producent fra EMI Music, ikke kun et studie i særklasse, men også et producentsamarbejde, der gav Frank Lars flere guld- og platinpriser til Diana Sorbello og DJ Ötzi.

Lars ’karriere som sanger har haft sine op- og nedture gennem årene, men han blev ved med at klatre ind i ringen af ​​musikbranchen og kom tilbage til tronen ved hvert forsøg. I begyndelsen af ​​2000’erne var han fast gæst i alle vigtige Schlager -tv -programmer (ARD “Immer wieder sonntags”, ZDF “Fernsehgarten”, MDR “Schlagermagazin”, NDR “Schaubude”, RTL “Ballermann Fete”, SAT1 “Frühstücksfernsehen”) Og i dag tilhører hans sange de absolutte Discofox -standarder med utallige hitparadeplaceringer.

I 2008 blev et af hans største hits “Wenn Du diesen Brief liest” sandsynligvis ikke overset af en Schlager-fan, for med denne selvskrevne catchy melodi ramte han “Bulls Eye” og fangede sine fans og dansegulvene i Tyskland , Østrig og Schweiz. En version af klassikeren produceret specielt til hans comeback kan nu høres på hans nye album.

Frank Lars optrådte ved over 100 koncerter om året og arbejdede utrætteligt på sin næste drøm: Hans eget hus inkl. gård og hestestald. Familiens far har nu været i stand til at opfylde denne drøm og ser stolt på de mål, han har nået hidtil.

Hans talent og hans succeser som komponist og tekstforfatter blev kronet med guld, platin og den tyske Echo Music Prize i 2010, fordi han skrev den mest succesfulde sang til dato til albummet med samme navn af den populære musikgruppe Amigos: “Weißt Du was Du für mich bist?” – Frank Lars fortsatte med at arbejde og skrev nu det ene hit efter det andet – blandt andet for: Jürgen Drews, Olaf den Flipper, Grubertaler, Daniela Alfinito, Christian Anders, Amigos og mange andre.

I 2021 er Frank Lars tilbage og fejrer det comeback, hans fans længe har ventet på, med Telamo og Meisel musikforlag som stærke partnere ved hans side. På sit comebackalbum “Auf Liebe gesetzt”, der udkommer i efteråret 2021 som en dobbelt -cd med et udvalg af hans største succeser samt nye sange, Frank Lars viser al sin erfaring som sangskriver og sanger.

Frank Lars: ”Fra nu af er der kun musik til mig professionelt. Jeg dedikerede næsten alle sangene til mit nye album, til min partner Petra. Teksten til titlen “Du bist der wundervollste Mensch in meinem Leben” fortæller præcis den historie, som jeg er ved at opleve med hende.” Med sine nye titler fortæller han sine egne personlige historier autentisk, nogle gange med sjælfuld dybde, nogle gange med strålende optimisme – ligetil og altid til det punkt. Fra hans tekster og hans musik taler stemmen til en forstående og sårbar helt i dagligdagen.

Til sit comeback-album bragte den høje blonde, som hans fans kalder ham, de bedste og mest succesrige arrangører og producenter om bord. Under produktionen af ​​det nye album “Auf Liebe gesetzt” udviklede sig et særligt intensivt og venligt samarbejde med producer Joachim “Jeo” Mezei, der allerede var ansvarlig for den rigtige lyd til DJ Ötzi, Yvonne Catterfeld og Kelly Family.

Thomas Remm (Silbermond, Bernhard Brink, Ella Endlich) og Frank Kretschmer (Jeanette Biedermann, Beatrice Egli, Elaiza) er blandt arrangørerne af det nye Lars -album, ligesom det østrigske Hit-producenthold Jay Neero og Mike Brubek.

Med sin første single, “Leinen los”, viser Frank Lars også straks, hvor den musikalske rejse skal gå. Hans motto er: Sæt kryds ved fortiden og turde starte igen fuld af energi og en positiv indstilling til livet …

”Ryst det af, fordi der sker noget. Befri dig selv, lev din følelse.
Alle har kun ét liv, tro på dig selv og begynd forfra … ”

Albummet (2CD) „Auf, Liebe gesetzt“ udgives d. 03.September 2021 via Telamo.

Det skal du læse