Frank Lars: Alt sammen på grund af hans datter!

Foto: Frank Lars © Manfred Esser

Der var aldrig en fratrædelse eller et officielt farvel til scenen! Og alligevel var Frank Lars pludselig væk! Som sunket fra jordens overlade og forsvandt bare fra scenen. Der har ikke været nogen ny musik fra ham i årevis, ingen optrædener og ingen aktivitet på Facebook eller andre sociale medier.

Og hjemmesiden fungerer og ser stadig ud som dengang. En note henviser til “Ny singel” med VÖ 2015, og de annoncerede datoer er allerede flere år tilbage. Men i et par dage kom han pludselig tilbage, så at sige at dukkede han op igen. Og næppe har han lagt de første par linjer ud på Facebook, spreder med hans fans rygtet om et comeback som en steppebrand.

Schlager.de ville gerne vide, hvad disse rygter drejer sig om, og kontaktede schlagersangeren: “Ja, vi kan godt lide at tale i telefonen, men vi kan også mødes her hjemme hos mig.” Med en så enkel og venlig invitation kan du ikke sige nej, og mødet finder sted tre dage senere i udkanten af Wuppertal. Landskabet er så idyllisk, at du måske tror, du var i en film af Rosamunde Pilcher: På græsset er en hest, nøglen til huset sidder udvendig, og inden værten kan sige noget eller hilse på, har hans hund allerede leveret med vådt snudeparti og logrende hale den første velkomst.

Frank Lars har meget at fortælle.

Først fortæller Frank, at han faktisk har taget fri de seneste år, ingen nye titler og har heller ikke optrådt. Han var dog stadig musikalsk meget aktiv. Som tekstforfatter, komponist og producer arbejdede han for mange andre kunstnere. Vi lærer, at han har skrevet sange til Amigos og Olaf, og at den sidste titel af Jürgen Drews kommer fra hans pen. Han griner af de mange gyldne plader, der hænger på væggene som bevis for hans tidligere hits, og siger, at han ikke engang ved præcist, hvor mange guldplader han fik.

Men trods de mange gyldne plader var han kun nomineret til ekko én gang. Det var Amigos og deres titel “Weißt Du was Du für mich bist”. Guldpladerne er i øjeblikket spredt overalt i forskellige studier. I nogle tilfælde opbevares de simpelthen i kasser. ”Dette er en dejlig hukommelse for mine børn senere. Ligesom de sange, jeg skrev til dem. Når alt kommer til alt, skal du bortset fra materielle ting, efterlade nogle minder, ”siger han. Så bliver det spændende! Når han bliver spurgt om rygtet om hans comeback, fortæller han: ”Ja, det er rigtigt! Jeg er i øjeblikket tilbage i studiet for at producere et nyt album! ”

Han fortæller, at han allerede har afsluttet nogle sange fuldstændigt, andre ville først være tilgængelige i en slags grov version, og resten er faktisk næsten færdige, men findes hidtil kun i hans hoved. I øjeblikket har han en fase, hvor alt bare bobler ud af ham og konstant nye tekster og melodier kommer ind og ud af hans hoved.

“Skal vi gå ovenpå til studiet og lytte?” Frank Lars behøver ikke at stille dette spørgsmål to gange! Det, der lyder som en smag af det nye album, lyder godt og vækker forventningen til udgivelsen. Vi kan høre både færdige sange og nogle rå versioner. Også sangen, der beskriver de følelser sangeren havde, da hans far sov ind i armene for evigt. En meget trist og ekstremt følelsesladet sang, som også åbenlyst berører ham endnu mere. Når han sidder foran mixeren, mens han lytter til sangen, lægger han hovedet langt tilbage og er dybt optaget af sine tanker. Men også de meget gode dansebare stykker, med store beat og sofistikerede tekster, kan vi lytte til, mens Frank Lars gentagne gange understregede, at det endnu ikke er de endelige versioner, men kun prototyper fra hans studie derhjemme under taget. For øvrigt kalder vinderen af ​​flere guldpriser sig selv “en af ​​de dummeste musikere og komponister der er”. Han er absolut selvlært og kunne hverken læse toner eller spille et instrument. Men nøjagtigt hvornår det kommer til comebacket, kan Frank Lars ikke lokkes til at fortælle endnu!

Den nye singel er faktisk klar indtil videre, men med udgivelsen skal han være lidt efter pladeselskabet, siger han. De vil gerne promovere det nye album på tv, og de har brug for lidt lede tid. I denne henseende er der ingen specifik dato, men han har ikke travlt og stresser ikke. I det mindste mentalt er Frank allerede i den første planlægning og forberedelser til sin albumpræsentation. Hvis alt fungerer, og ingen generer ham, bør dette ske en gang i maj på hans gård. Kombineret med en stor børnefest med ponyridning og alt hvad der følger med. Hvis han får det til at gå op rent logistisk, kan Frank også forestille sig, at hans fans muligvis også kan slå lejr på gården. Han vil godt forestille sig en weekend i maj. Vi er spændte!

Han vil også gerne give koncerter igen! Og det er hvad han gør for sin datters skyld! Hun er så at sige skyldig i at tage dette skridt. Fordi hun ønskede, at jeg var tilbage på scenen. Og selvom han kan lide at opfylde hendes ønske og fortæller hende, at han “virkelig er i humør igen”, agter han i fremtiden at begrænse sig til to til tre større optrædener om året.

Men han kunne også godt forestille sig “at lave en live-koncert med et band”, tilføjer han til vores krav om arten af disse koncerter. Det er spændende nyheder for året 2020! Schlager.de og Tyskschlager.dk er glade for, at Frank Lars kommer tilbage og sender på vegne af alle fans en stor tak til hans datter.

Fakta om Frank Lars

– Tysk schlagersanger
– Første pladekontrakt i 1997 med Sony Music
– 5 albums, 27 singler
– “Du bist mir so was von egal” er med på mere end 60 party-samplere
– Golden Record til hans egen titel “Der Brief”, tekstforfatter og komponist
– Tekstforfatter og komponist
– Utallige titler til Amigos, Jürgen Drews, Grubentaler og mange flere
– Guld og Platin awards som tekstforfatter og komponist til f.eks. Amigos og Grubentaler
– Echo-nominering med titlen til Amigos “Weißt Du was Du für mich bist”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse