Fantasy: Phoenix aus der Asche

Hav modet! Tør at følge dine følelser. Og turde være dig selv. Det er budskabet i “Rosa oder Blau (Que sera)”, det nye, følsomme hit fra Fantasy og samtidig den første single fra deres nye studiealbum “Phönix aus der Asche”, som udkommer i januar.

“Rosa oder Blau” er kun ved første øjekast et typisk, smukt Fantasy-hit, for bag den drømmende, lette feriestemning minder den os bevidst om Doris Day og det faktum, at vi nogle gange er nødt til at tage tingene i livet, som de kommer. Det der vil ske, vil ske, og det der er, er som det er. Nogle ting kan man kun acceptere – især hvad man føler, og hvem man føler det for. Så bare stol på dig selv. Og dine følelser: “Der er tusind farver i dit hjerte/ Elsker du lyserød eller blå/ For kærlighed skal du turde/ Sig til dig selv Que sera, sera!” Bare rolig, ingen behøver at få at vide, hvem de skal elske. Vov – og lev dine farver!

Ikke kun teksten, men også musikvideoen til “Rosa oder Blau” efterlader ingen tvivl om, hvor Fantasy står: På kærlighedens side i al dens mangfoldighed. Fredi Malinowski og Martin Hein synger linjerne i denne sang meget følsomt og fuld af livsglæde på den ene side, og helt naturligt og let på den anden. Nej, denne sang skal ikke være en prædiken, men en omfavnelse som en aftendans ved havet. Denne sang er en særlig invitation – og alle skal føle sig velkomne.

Det er præcis derfor, Fantasy har været alle schlagerfans’ helte i over 25 år nu, og endnu en gang beviser hvorfor publikum er så loyale over for dem: Det er ikke kun på grund af den iørefaldende lyd og de vidunderlige melodier, men på grund af Fredi Malinowski og Martin Heins oprigtighed og deres særlige nærhed til fansene. Så det er ikke underligt, at Fantasy igen i år nåede førstepladsen på albumhitlisterne med albummet “Mitten im Feuer” og lidt senere gjorde det samme med “Das Beste”, den aktuelle best-of-samling af deres mest populære og succesfulde hits.

Fantasy behøver ikke længere at bevise noget for nogen. De har altid gået deres egne veje – og netop derfor er “Rosa oder Blau (Que sera)” så inderlig og vil få alle til at føle sig som et meget blidt statement: Ingen er udelukket her! Så denne sang bliver også en kærlig påmindelse om, at schlager virkelig er for alle. – Uanset hvad der sker.

Det nye album udgives 19.01.2024

Det skal du læse