ECHO 2017 – her er de nominerede

De nominerede til ECHO 2017 er fastlagt. Stereoact og Imany er med i løbet om 3 nomineringer, for 2 nomineringer er favoritter som Udo Lindenberg, Max Giesinger, AnnenMayKantereit, Andrea Berg, Die Lochis, Drake, Sia, Alan Walker og Rag´n´Bone Man. Samlet set så uddeler Deutsche Phono-Akademie, Kulturinstitut des Bundeverbandes Musikindustrie (BVMI), ECHO 2017 ud i hele 22 kategorier, herunder prisen for årets album, årets hit og pris for den kunstner/kunstnerinde inden for pop national og international. Værter ved dette års ECHO er Xavier Naidoo og Sasha.

Denne 26. udgave af ECHO vil finde sted d. 6. april i Messe Berlin. VOX udsender showet med talrige nationale som internationale top kunstner, herunder US bandet Linkin Park. Showet vil blive vist d. 7 april kl. 20.15 på TV. En oversigt over alle nominerede kan ses sidste i artiklen her.

Med annonceringen af de nominerede, er nu også de nye direktiver ude. Det afgørende for ECHO nomineringen er i de første 16 kategorier, placeringerne i de officielle tyske Top 100 album / single hitlister, i det andet trin, er det nu juryen der bliver spurgt.

“De nominerede er offentliggjort, det er nu juryens stemmer der gælder, for efter det nye ECHO koncept har deres betydning mere vægt end tidligere. De bestemmer den ene halvdel, den anden del er resultatet af afstemningen på den officielle tyske hitliste”, fortæller BVMI’s leder Dr. Florian Drücke. “Et kig på de nominerede viser, at alle facetter og tendenser fra de aktuelle musikbegivenheder er repræsenteret. Også de etablerede kunstnerer har i det forgangne år bevist deres succes, at deres musik, kreativitet har enormt potentiale. At vælge den bedste kunstner/kunstnerinde, er nu op til juryen – vi venter spændt på resultatet d. 6 april.

Som top favoritter ved ECHO 2017 er Rico Einenkel og Sebastian Seidel alias Stereoact. Der stammer fra Erzgebirge, producent duoen er nomineret hele 3 gange. De er med i opløbet i kategorierne “Dance national” og Newcomer national”. Desuden er de nomineret i “Hits des Jahres”, med et remix af sangen “Die immer lacht” af sanger og sangskriver Kerstin Ott.

Kerstin Ott selv er nomineret i kategorien “Künstlerin Pop national” og “Newcomer national”. 3 ECHO chancer har også den franske sangerinde Imany. Hendes single “Don’t Be So Shy” som også landede på 1 pladsen på hitlisten i Tyskland – og også på nomineringens listen ved ECHO 2017. Imany er også nomineret som “Künstlerin international” og “Newcomer international”.

To nomineringer går bl.a. til Udo Lindenberg, Andrea Berg, Böhsen Onkelz og Rolling Stones, de er alle nomineret i kategorien “Album des Jahres”. Udo Lindenberg er også med i løbet som “Künstler Pop national”, mens Andrea Berg endnu engang kan vinde i kategorien “Schlager”. Böhsen Onkelz er også nomineret i kategorien “Rock national” og Metallica er lige som Rolling Stones med i kategorien “Band international”.

Også Hamburger Rapper Bonez MC er nomineret 2 gange: For nummer 1 albummet “Palmen aus Plastik”, som han har indspillet sammen med RAF Camora, og for “High & Hungrig 2” et samarbejde med Gzuz, der også nåede 1. pladsen på hitlisten. Andre dobbelte nomineringer er sanger- sangskriver Max Giesinger, Kölner bandet AnnenMayKantereit, Brøderne Heiko og Roman Lochmann alias Lochis, den britiske blues og soul sanger Rag´n´Bone Man. Hertil kommer Britisk- Norske DJ og producent Alan Walker og US duoen Twenty One Pilots. Også den Canadiske rapper Drake for sit hit “One Dance” er nomineret i “Künstler international”. ECHO kategorien “Hits des Jahres” er den Australske sanger- sangeskriver Sia fest. Sean Paul og sangen “Cheap Thrills”. Sia er med i kategorien “Künstlerin international”.

Ved ECHO nomineringen 2017 er der talrige andre stjerner. I kategorien “Künstler Pop national” er der foruden Udo Lindenberg og Max Giesinger også Mark Forster, Westernhagen og Xavier Naidoo som alle også håber at få trofæet. I “Künstlerinnen Pop national” er det ikke kun Kerstin Ott som kan modtage prisen, men også Ina Müller, Jamie-Lee, Oonagh eller Bibi Blocksberg som blev kendt som skuespiller og musiker Lina. i “Deutschen Pop bands” kan ECHO prisen gå til, foruden AnnenMayKantereit og Lochis også gå til sports vennen Stiller, The BossHoss og Unheilig. I kategorien “Schlager” er foruden Andrea Berg også duoen Fantasy, den tyske – hollanske – belgiske trio KLUBBB3, ligesom Maite Kelly og Vanessa Mai er nomineret. I kategorien “Volkstümliche Musik” er Amigos, Andreas Gabalier og gruppen Dorfrocker, Kastelruther Spatzen og voXXclub. I kategorien “Hip-Hop/Urban national” er prisen mellem Bonez MC-Kollaborationen, sidste års vinder Kollegah, Shindy og trioen Beginner. Andre nominerede er DJ Frans Zimmer alias Alle Farben, Felix Jaehn, Erfurter duoen Gestört aber GeiL, Schiller og bandns Broilers, Frei.Wild, In Extremo og Schandmaul.

Dertil står talrige andre internationale stjerne på nominerings listen. Nogle af dem er Robbie Williams, Shawn Mendes, Beyoncé, Christina Stürmer og Rihanna. Andre nominerede er US badet Disturbed, danske Volbeat og New Yorker House duo The Chainsmokers.

Ved den tyske musikpris ECHO er det ikke kun musikere, men også producenter der vil blive hylet. I kapløbet er Andreas Herbig, Henrik Menzel og Peter “Jem” Seifert for Udo Lindenbergs album “Stärker als die Zeit” nomineret. Andre nominerede er Eizi Eiz, Denyo, Tropf og FIDJIKRIS. Disse team er ansvarlige for produktionen af Beginner albummet “Advanced Chemistry”. Moses Schneider har produceret “Alles Nix Konkretes” for AnnenMayKantereit, som også har bragt ham en nominering. Hovedet bag “Tape” af Mark Forster, er Ralf Christian Mayer – også en ECHO kandidat. Helt sikkert hører også Tobias Kuhn for Cluesos yngste værk “Neuanfang” som en mulig vinder ved ECHO 2017.

Ud over disse kategorier ved den tyske musikpris ECHO er kategorier “Bestes Video national”, “Partner des Jahres”, “Handelspartner des Jahres” og “Soziales Engagement”. Derudover kommer “Kritikerpreis national” og prisen for “Lebenswerk”. En oversigt over alle kategorier og detaljerede baggrundsinformationer kan fås på ECHO websiden www.echo-deutscher-musikpreis.de.

Die Nominierten
Nr. Kategorie Interpret Titel
1 1. Album des Jahres Andrea Berg Seelenbeben
2 1. Album des Jahres Böhse Onkelz Memento
3 1. Album des Jahres Udo Lindenberg Stärker als die Zeit
4 1. Album des Jahres Metallica Hardwired…To Self-Destruct
5 1. Album des Jahres The Rolling Stones Blue & Lonesome
6 2. Hit des Jahres Drake feat. WizKid & Kyla „One Dance”
7 2. Hit des Jahres Imany „Don’t Be So Shy”
8 2. Hit des Jahres Sia feat. Sean Paul „Cheap Thrills“
9 2. Hit des Jahres Stereoact feat. Kerstin Ott „Die immer lacht“
10 2. Hit des Jahres Alan Walker „Faded“
11 3. Künstler Pop national Mark Forster Tape
12 3. Künstler Pop national Max Giesinger Der Junge, der rennt
13 3. Künstler Pop national Udo Lindenberg Stärker als die Zeit
14 3. Künstler Pop national Xavier Naidoo Nicht von dieser Welt 2
15 3. Künstler Pop national Westernhagen MTV Unplugged
16 4. Künstlerin Pop national Jamie-Lee Berlin
17 4. Künstlerin Pop national Lina Official
18 4. Künstlerin Pop national Ina Müller Ich bin die
19 4. Künstlerin Pop national Oonagh Märchen enden gut
20 4. Künstlerin Pop national Kerstin Ott Herzbewohner
21 5. Band Pop national AnnenMayKantereit Alles Nix Konkretes
22 5. Band Pop national The BossHoss Dos Bros
23 5. Band Pop national Die Lochis #Zwilling
24 5. Band Pop national Sportfreunde Stiller Sturm & Stille
25 5. Band Pop national Unheilig Von Mensch zu Mensch
26 6. Schlager Andrea Berg Seelenbeben
27 6. Schlager Fantasy Freudensprünge
28 6. Schlager Maite Kelly Sieben Leben für dich
29 6. Schlager KLUBBB3 Jetzt geht’s richtig los!
30 6. Schlager Vanessa Mai Für Dich
31 7. Volkstümliche Musik Amigos Wie ein Feuerwerk
32 7. Volkstümliche Musik Dorfrocker Heimat. Land. Liebe.
33 7. Volkstümliche Musik Andreas Gabalier MTV Unplugged
34 7. Volkstümliche Musik Kastelruther Spatzen Die Sonne scheint für alle
35 7. Volkstümliche Musik voXXclub Geiles Himmelblau
36 8. Hip-Hop/Urban national Beginner Advanced Chemistry
37 8. Hip-Hop/Urban national Bonez MC & RAF Camora Palmen aus Plastik
38 8. Hip-Hop/Urban national Gzuz & Bonez MC High & Hungrig 2
39 8. Hip-Hop/Urban national Kollegah Imperator
40 8. Hip-Hop/Urban national Shindy Dreams
41 9. Dance national Alle Farben Music Is My Best Friend
42 9. Dance national Gestört aber GeiL Gestört aber GeiL
43 9. Dance national Felix Jaehn „Jeder für Jeden”, „Bonfire Nobody (Loves Me Better)
44 9. Dance national Schiller Future
45 9. Dance national Stereoact Tanzansage
46 10. Rock national Böhse Onkelz Memento
47 10. Rock national Broilers (sic!)
48 10. Rock national Frei.Wild 15 Jahre Deutschrock & S
49 10. Rock national In Extremo Quid Pro Quo
50 10. Rock national Schandmaul Leuchtfeuer
51 11. Künstler international Leonard Cohen You Want It Darker
52 11. Künstler international Drake Views
53 11. Künstler international Shawn Mendes Illuminate
54 11. Künstler international Rag’n’Bone Man Human
55 11. Künstler international Robbie Williams The Heavy Entertainment
56 12. Künstlerin international Beyoncé Lemonade
57 12. Künstlerin international Imany The Wrong Kind Of War
58 12. Künstlerin international Rihanna Anti
59 12. Künstlerin international Sia This Is Acting
60 12. Künstlerin international Christina Stürmer Seite an Seite

Kilde: Echopop.de

Det skal du læse