Die Amigos: “Vi kæmper mod hinanden en gang om ugen”

Amigos gjorde det: Fra det lille partyband fra Hesse til den mest succesrige schlagerduo i Europa. Selv de tilsyneladende meget store i denne genre drømmer om salgstals som Amigos.

Schlager.de besøgte Bernd og Karl-Heinz ved deres koncert i Wilhelmshaven. De to brødre snakkede der ud af. En varm samtale om succes, en hemmelig lidenskab og duoens fremtid.

Schlager.de: Med jeres nuværende album “50 Jahre: Unsere Schlager von damals” var I i stand til at løfte jeres 11. album til 1. pladsen. I overhalede endda Beatles og Rolling Stones. Ville I nogensinde have troet det?

Bernd: “Absolut ikke, og bestemt ikke med vores nuværende album. Det er bare et jubilæumsalbum. Mange fans har altid spurgt os om de gamle sange fra garagen. Alt blev optaget i begyndelsen med meget håndterbart udstyr. Vi spurgte os derefter, hvordan titlerne ville lyde, hvis vi optog dem i dag med det nye tekniske niveau og også med dagens lyd. Selvom pladeselskabet stod helt bag os, troede vi aldrig, at albummet ville ramme hitlisterne fra 0 til 1.”

Schlager.de: Hvad er jeres opskrift på succes og med at være på toppen i så mange år?

Bernd: “Kun vores sange. Vi synger ikke kun om den ideelle verden og laver discofox, men beskæftiger os også med socialt kritiske emner som hjemløshed, klimabeskyttelse og overgreb mod børn. Vi er ambassadører for “Weißer Ring“, og vi vil bare sende en besked til folk. ”

Schlager.de: I er ændret musikalsk i de senere år. “Ich geh für Dich durchs Feuer” var faktisk altid den Amigos-titel, som alle kendte. I omkring seks år nu har hvert album haft store hits og har toppet hitlistene uden undtagelse. Hvad fik jer til at ændre jeres stil lidt?

Bernd: “Musikverdenen er blevet mere moderne, og vi har fulgt med tiden. Alt, hvad vi gør, er dog stadig typiske Amigos. Vi lægger stor vægt på dette. Vi forbliver tro mod vores stil, selvom alt naturligvis er blevet mere moderne. Studierne og teknologien har lige ændret sig enormt. Og publikum har også ændret sig. Hvis vi havde spillet titler som “110 karat” eller et hitmix ved vores koncerter på det tidspunkt, ville nogle have taget deres hatte af og forladt salen i en fart. I dag er alle foran på scenen og jubler. ”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse