“Det værste, man kan sige om nogen…”

I et dobbeltinterview kommenterer den østrigske Volkrock’n’roller Andreas Gabalier og den tyske komiker Monika Gruber den aktuelle stemning i politik. De forsvarer sig mod at blive skubbet over i det højreorienterede hjørne.

Skuespilleren er meget kendt i sit hjemland Bayern, især som kabaretkunstner, der fylder store haller med sine soloshows. I de senere år er hun gentagne gange blevet kritiseret for sine politiske udtalelser. Kritikere har også stemplet Andreas Gabalier som højreorienteret eller endda højreekstremistisk. Det forsvarer de sig imod i et interview med Bild.de.

“Diskursen i Tyskland er fuldstændig forgiftet”

“Den offentlige mening er rykket så langt til venstre, at enhver, der føler sig som en del af middelklassen, ligesom os, straks bliver beskyldt for at være højreorienteret eller endda højreekstrem. Heller ikke her skelnes der længere. Diskursen i Tyskland er desværre fuldstændig forgiftet,” siger den 52-årige.

Andreas Gabalier vil ikke sættes i det højreorienterede hjørne

Den østrigske musiker er enig med hende og tilføjer: “‘Du er højreorienteret’ er det værste, man kan sige om en, der ikke er højreorienteret og ikke tænker højreorienteret. Med sådan en sætning sætter man den anden i et hjørne, han ikke kan komme ud af.”

Den sydtyske komiker har høje tanker om “Hulapalu”-sangeren: “Andreas er en oprigtig mand, en straight shooter, som vi siger i Bayern. Man kan stole hundrede procent på ham, han holder sit ord. Han har mere karisma i sin lillefinger, end de fleste mennesker har i hele deres krop. Og så kan han også synge.”

Monika Gruber har meddelt, at hun stopper sin karriere som kabaretartist. Andreas Gabalier selv kan næsten ikke vente med at tage på turné igen fra sommer. Han planlægger at fortsætte sin “Dirndl-Wahnsinn-Hulapalu!”-turné i maj 2024.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse