David Hasselhoff: “Sådan fik jeg Berlinmuren til at falde!”

Foto: ARD/JürgensTV/Dominik Beckmann

Selvom han slet ikke er en schlagerstjerne, har han optrådt mindst én gang i samtlige større schlager-shows. Og når man tænker på, at hans hit “Looking for Freedom” også er schlager – fordi den tyske oversættelse af det engelske ord “hit” er “schlager”, så fortjener David Hasselhoff faktisk en plads her. Og tro mod mottoet, at hvad der fungerede i 1989 stadig fungerer i 2020, er den verdensberømte livredder nu tilbage med et nyt projekt!

David Hasselhoff er nu blevet romanforfatter. I sin bog “Up Against The Wall” spiller han også hovedrollen. Og fordi læsning på en eller anden måde ikke er så ‘hipt’ i 2020, er denne historie tilgængelig som en lydbog – en skør blandet komedie, der sluttede med Berlinmurens fald. Det manglede da bare!

Det her handler bogen om:

Den amerikanske agent Nick Harper sendes til Østberlin på en særlig mission i november 1989: Han skal eliminere en Stasi-general, der på alle måder vil forhindre murens fald, og som om nødvendigt vil detonere en bombe. Men på samme tid er David Hasselhoff, der ligner vildfarende Harper, også i byen – og tingene blandes sammen.

Mens sangeren jages af Stasi, optræder Nick Harper som “The Hoff” og søger tilflugt hos fanatiske “Knight Rider”-fans i DDR. En masse Hollywood, en masse David Hasselhoff og et par anekdoter, der får dig til at smile.

David Hasselhoff var i april og maj 1989, året hvor Berlinmuren faldt, nummer et på de vesttyske hitlister med sin sang “Looking for Freedom”. Seks måneder senere faldt muren – måske er der alligevel noget om snakken om, at han bidrog til kommunismens sammenbrud.

David Hasselhoff har sin egen historie!

I selve bogen fortæller Hasselhoff en anden, imaginær historie om sit bidrag til Berlinmurens fald. Den erfarne forfatter David Gordon har hjulpet til.

Selvfølgelig læser David Hasselhoff selv den engelske originalversoin – den tyske version er indtalt af William Cohn, som er kendt som Jan Böhmermanns sidekick i “Neo Magazin Royale”. Under alle omstændigheder er “Up Against The Wall” en vidunderlig røverhistorie, der er meget underholdende.

Og det er klart, at denne lydbog er et absolut must for alle fans af “The Hoff”. også dem, der kan lide øst-vest-komedier som “Sonnenallee” eller “Goodbye, Lenin!” får noget for deres penge med murhistorien om den store David Hasselhoff.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse