Carmen Nebel: 2019 bliver hendes skæbnesvangre år! Tv udvidelse eller afskeds tour?

Billede: ZDF.de – Carmen Nebel.

Hvad planlægger ZDF? Går hun eller ej? Det skal Carmen Nebel og ZDF belutte i år. Moderatorens tv-rating fra 2018 signalerer en klar nedadgående tendens, men må vi schlager-fans derfor falde for alders panelet?

Det er en kunst at blive ældre med stil. Mange kunstnere i schlager branchen klarer det nemt. Jürgen Drews, Karel Gott, Mary Roos, Bernhard Brink, Roland Kaiser og ja, Andrea Berg.

Aldersprocessen ved os mennesker begynder, biologisk set, allerede efter det 25. leveår. Men hvordan er det med et stort TV show, hvor mange episoder skal til før aldersprocessen sætter ind? efter 30, 60 eller 77 udsendelser før værtinden Carmen Nebel (62) fester på ZDF med “Best of Show”, med det bedste af 77 udsendelser siden 2004.

Med hendes studie gæster Verona Pooth, Howard Carpendale, Albert Hammond og Andy Borgerinnerte viser ZDF værten de skønneste og lystigste øjeblikke og præsentere endnu engang særlige øjeblikke af hendes populære lørdagaftens show. Tæt på 1,5 millioner seere så disse tilbageblik af Carmen Nebel da det blev sendt.

Seertal dronningens tal er i 2018 historiske lave

Men seertal af de offentlige tv stationer er altid lidt tricky og især med seertallene fra Carmen Nebel, som engang blev betragtet som seertals dronning. Et tilbageblik: I starten af hendes udsendelse i 2004 var gæster som valsekongen André Rieu, Hansi Hinterseer, David Hasselhoff, Yvonne Catterfels, Costa Cordalisoder og DJ Ötzi, scorede Carmen Nebel sensationelt 7,86 millioner seere og det blev hun med rette fejret for. Med årligt seks udsendelser af “Willkommen bei Carmen Nebel” blev præsentanten fra Gimma inviteret til starten. Fra 2009 var Carmen Nebel vært på programmet i syv udsendelser pr år.

Der var også specielle udsendelser som “Die schönsten Weihnachts-Hits” og “Heiligabend mit Carmen Nebel” – og de særlige TV udsendelser, samt de oprindelige udsendelser, gav seertal på op til 8 millioner seere.

Billede: ZDF.de – Carmen Nebel.

Offentlig rosen krig af professionel power par

For tre år siden kom pausen fra deres leder og virksomhed partner Peter Wolf. Han producerede 68 udsendelser, de to blev anset for branchens powerpar og Carmen Nebel var i 2011, endda brudepige ved hans bryllup. Den faglig adskilles og blev en offentlig rosenkrig om millioner, som man kun kender ham fra rap-verden, ikke i den “ideelle schlager verden”.

Og nu 2018. Det var ikke et let år for Carmen Nebel. I maj oplevede vært en ægte “seertals fiasko”, kun 3,09 millioner seere så hendes show med gæster som Heinz Rudolf Kunze, Sarah Lombardi og schlager boygruppen Voxxclub. Det var for værtinden og hendes show de værste tv seertal nogensinde. De gode seertal, var mere end halveret.

Hendes specielle udsendelse “Heiligabend mit Carmen Nebel”, der siden 2012 har været sendt, blev taget af programmet. I år (2019) vil vi schlager fans kun kunne opleve 3 show af “Willkommen bei Carmen Nebel”. Det bliver et skæbnesvanger år for TV værtinden, da også hendes kontrakt med ZDF udløber. Så vil hendes store, hvide lørdagsaften sofa, der er midtpunktet i hendes show, for altid være taget ud af drift, og vil vi det næste år se Carmen Nebel på en afsked Tour? Eller forlænger ZDF endnu engang kontrakten med den Berli boende værtinde og hendes produktionsfirma for flere år?

Vi ønsker os mere mod. Vis os schlager nytilkommere!

Et ønske har vi schlager fans, til de ansvarlige. Forfald ikke til “alders panik”, men man kunne modernisere over 65 udsendelserne. En 62 årig behøver ikke køre på motorcykel gennem et dæk der brænder eller hænge under en helikopter, som kollegaen Florian Silbereisen på ARD. Men vær venlig ikke altid at præsentere os for de samme sangere med de samme sange, som vi tidligere har set på Florian Silbereisens “Feste” på ARD. Hav mod, forlad denne ” schlager – Vintage- zone” og vis os nye friske ansigter.

Det ville være dejligt hvis man castede ud over de succesfulde stjerner (vi alle elsker så meget) laver en kamp, hvor man præsentere de bedste og talentfulde nytilkommere fra schlager scenen? Hvorvidt om værten hedder Carmen Nebel, Stefanie Hertel, Vanessa Mai, Beatrice Egli eller Ross Antony…..

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse