Ben Zucker: “Jeg er lykkelig single”

Kilde: Ben Zucker Facebook

Den 1. juni udkommer albummet “Na und?! Sonne!”, kort efter tager han som support for Helene Fischer på “Stadion Tour”, og til efteråret tager han selv på turne – spændende dage for Ben Zucker, der dog tog sig tid til et interview med schlager.de.

Der går historier om at du før gjorde rent på toiletterne ved koncerter med stjerner som Seal. Er det rigtigt? Og at du efter din uddannelse valgte at fokusere på musikken?

“Det passer. Jeg overvejede at studere eller få et mellemklasse job, men det var ikke noget for mig, jeg vil altid være musiker og sanger. Jeg har ikke en plan B. Derfor satte jeg alt på et bræt og holdt mig til jobs som “toilet pleje” ved store koncerter, merchandise-aktiviteter og lignende”.

I et interview blev du kaldt “nytilkommende rock/ pop”. Du korrigerede: Schlager – er det den genre som du identificerer dig med?

“Absolut, hvad navnet er betyder ikke noget. Hvad det bliver kaldt betyder ikke noget for mig. Det er mere vigtigt, at jeg kan “føle” min musik og at jeg kan transportere min følelse af min musik til publikum”.

Du er en del af schlager-scenen. Har du knyttet venskaber?

“Ja, jeg var i foråret sammen med Florian Silbereisen på turne, jeg er gode venner med ham. Jeg har også gode forbindelser til Ross Antony og Jürgen Drews. På disse tours har vi et godt fællesskab. Jeg har også et godt forhold til Semino Rossi”.

Hvordan blev du en del af schlager-scenen?

“Min første manager, Pino Brönner, er bror til Till Brönner. Jeg ringede til mange og præsenterede mine sange. Ved den lejlighed fik jeg kontakt til stjerneproducenten Thorsten Brötzmann og pladeselskabet Airforce1 Records, Joe Chialo, og så begyndte det at rulle”.

Du har udgivet en sang fra Ben Zucker-albummet under dit borgerlige navn?

“Det er rigtigt. Sangen “Schönstes Haus” var mere eller mindre min billet til business. Den er skrevet for mange år siden sammen med en ven – og præcis den titel var startskuddet og åbnede døren til schlager-scenen. Derfor ville jeg have sangen med på mit første album”.

 Titelsangen på dit første album hedder “Na und?”. Er sangen selvbiografisk?

“Jeg var dengang sammen med en forretningskvinde. Vi havde det meget godt sammen, men var et ulige par. Hun var en succesfuld forretningskvinde – og jeg musiker, der næppe tjente penge. Der var også påvirkninger udefra. Desværre holdt forholdet ikke så længe, men i dag er vi gode venner”.

Men du er ikke i forhold i øjeblikket? Er du stadig single?

“Ja, jeg er lykkelig single (griner)”.

Florian Silbereisen bruger røde underbukser som lykkebringer. Hos dig spiller sokker en rolle. Havde du forskellige sokker ved din første optræden med Silbereisen? Er læderjakken en form for lykkebringer? 

“Det med sokkerne var mere af “praktiske” grunde. Min mor havde efter hver vask altid sorteret mine sokker, og jeg sagde til hende, at det skulle hun ikke. Jeg tog bare to rene sokker, de behøvede ikke at passe sammen. Det har sørget for anerkendelse. – Jakken har bragt mig held, derfor bærer jeg den – særligt og især når jeg optræder på TV. Man kan kalde jakken for en lykkebringer”.

I et interview har du fortalt at du har været nøgenmodel?

“Jeg har engang lavet nøgen musik, det er rigtigt. På en eller anden måde måtte jeg tjene penge, men det var også sjovt”.

Du skriver selv de fleste sange – mest i teams, men nogen gange i sangskriver-camps?

“Jeg kan godt lide at skrive sange sammen med andre. Friske ideer fører til gode sange, det har det vist sig i mit tilfælde. De fleste sange er i samarbejde med Thorsten Brötzmann og Philipp Klemz, altså et lille team, ikke en decideret “sangskrivnings-camp””.

Din nye single hedder “Der Sonnen entgegen” – Er det et kommende sommerhit?

“Titlen beskriver optimismen efter en kold vinter. Sangen opfordrer dig til at gøre dine egne skønne ting på en solrig dag – det er budskabet”.

For knap to år siden var du med i programmet “Bi nuu” af Robert Gläser i Berlin – og nu står du foran stadion-koncert med Helene Fischer…

“Jeg takker Robert Gläser for at jeg fik lov. Det var en god skole for mig. I øvrigt tror jeg at det er en fordel for mig, at det har taget så lang før jeg rigtig fik succes – på den måde har jeg lært meget. Jeg havde også sceneskræk dengang som jeg også har i dag. Det er en stor ære at være opvarmning for Helene på hendes stadion-tour”.

Din stemme  lyder anderledes end din sangstemme….

“Det har mange allerede fortalt mig. Det interessante er, at der ikke er noget teknik bag, kun min naturlige sangstemme, mange refererer til den som en “ru stemme”. Sidste vinter var vi på “Klub Tour”, jeg gav flere koncerter – sang live med band. Der anvendte jeg ingen teknik, kun min sangstemme”.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse