Beatrice Egli: Efter straffesag, nu også kærlighedsrygter?

Efter straffesagen mod Beatrice Egli og Florian Silbereisen (anklage om krænkelse af ophavsretten for deres duet fra “1000 und 1 Nacht” – Læs her) vil “BILD” gerne vide: Det siges at Beatrice skulle være forelsket – i en politiker!

Hvad er der i det kærlighedsrygte om en Erdogan-politiker? “Bild” rapporterer, at den tysk-tyrkiske politiker Mustafa Erkan skulle have erobret Egli’s hjerte, som skulle være sket for nogle få måneder siden. Det siges også, at folk i hans omgangskreds taler åbent om det. Usædvanligt eller ej: Mustafa Erkan følger Egli på Instagram.

Hvem er Mustafa Erkan?

Han var maskinarbejder hos Volkswagen Commercial Vehicles og uddannet fagforeningssekretær. I 2013 indtrådte han for SPD i Niedersachsens delstatsparlament. I 2018 forlod han SPD – fordi han tabte kampen om valgkredskandidaturet mod Wiebke Osigus i optakten til delstatsvalget i Niedersachsen i 2017 og ikke genindtrådte i delstatsparlamentet. Han skiftede hurtigt Socialdemokraternes partibog ud med det tyrkiske AKP-parti, partiet under Bosporus-despot Recep Tayyip Erdogan.

Beatrice Egli: Kender hun til hans problematiske forbindelser?

Mustafa Erkan søger nærhed til kontroversielle politiske personer: Der er billeder af ham sammen med Erdogan og med Putins ven og tidligere kansler Gerhard Schröder. Erkan sagde engang i et interview: “Andre havde plakater af sportsfolk og musikere på deres vægge, jeg havde et af Schröder, da jeg var 13 eller 14 år.”

På sin hjemmeside hævder Erkan, at han er rådgiver for den tyrkiske udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu. Mustafa Erkan blev forlovet i 2015. Ritualet blev udført i overensstemmelse med tyrkisk tradition. Forlovelsen blev afbrudt. Hverken Beatrice Egli eller hendes ledelse kunne kontaktes med henblik på en kommentar.

Dehm: “Beatrice Egli burde være i en lukket institution”.

Men så er der også de strafferetlige anklager mod Beatrice Egli – og Florian Silbereisen. Det drejer sig om hendes optræden i Silbereisens “Abscheidsshow” sidste weekend, hvor Egli og Silbereisen sang en duet: “100 und 1 Nacht”. Den oprindelige linje “Erinnerst du dich, wir haben Indianer gespielt”, som Klaus Lage sang første gang i 1984, blev til “Erinnerst du dich, wir haben zusammen gespielt” i Florian Silbereisens og Beatrice Eglis duet. Det gør Diether Dehm, forfatter og udgiver af kult-sangen, rasende.

Via Facebook kommenterede han: “Hvis ikke vanhelligelse af et beskyttet kunstværk i Tyskland allerede var en krænkelse af ophavsretten, dvs. en strafbar handling, skulle Florian Silbereisen og Beatrice Egli for groft vrøvl sendes på en lukket institution. Silbereisen havde hverken tilladelse fra mig til at gøre dette, eller den mindste kompetence.”

Sådan reagerer management

Diether Dehm understreger, at han ikke kun insisterer på troskab mod teksten, “men også på, at mine børn, børnebørn og oldebørn skal have lov til at ‘lege indianer’, hvor og hvornår de vil. Ligesom unge indere forhåbentlig også bør have lov til at spille ‘gamle hvide mænd’ for evigt og overalt i verden”. Schlager.de har bedt den ansvarlige tv-station MDR, som har været i overskrifterne på grund af en svindelskandale, med den tidligere programchef Udo Foth og ledelsen omkring Beatrice Egli og Florian Silbereisen om en udtalelse. Indtil videre uden resultat.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse