Andreas Gabalier-koncert afbrudt: Aktivister stormer hans scene

Overraskelse for Volksrock’n’rolleren Andreas Gabalier: Mens han fremførte sine sange på scenen foran et stort publikum i Ischgl, stormede et par medlemmer af gruppen “Die letzte Generation” pludselig ind på scenen. Koncerten blev kortvarigt afbrudt … Det, der først lyder som et skræmmende øjeblik, var heldigvis mindre farligt: Aktivisterne kastede med konfetti og holdt bannere op for at gøre opmærksom på klimakrisen.

“Die letzte Generation” delte en video af Gabaliers optræden

“Die letzte Generation” delte en video af aktionen og understregede: “Vi afbrød @VolksRocknRolla’s koncert og gør opmærksom på klimakatastrofen. Klimakrisen er ikke et karneval, som Andreas Gabalier kommenterede. Vi er kede af forstyrrelsen, men vi har meget god grund til at gøre det.”

Andreas Gabalier: Fed reaktion

Og Andreas Gabalier? Han er professionel nok, spillede på sin guitar, så sig omkring og reagerede ganske roligt på uroen: “Måske er det et karnevals-intermezzo eller noget?” I mellemtiden fjernede sikkerhedsteamet straks aktivisterne. Gabalier havde tidligere hånet aktivister ved en koncert, som ville forstyrre hans optræden.

Men klimaaktivisternes aktion vakte opsigt og førte til diskussioner på de sociale medier. Mens nogle roste aktionen som en legitimeret protest, var der også kritik af afbrydelsen af koncerten. I sidste ende viser hændelsen, at spørgsmålet om klimakrisen også i stigende grad er til stede i underholdningsindustrien og skaber diskussion.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse