Alexandra Hofmann: “Der er altid ar tilbage”.

Alexandra Hofmann udgav for nylig sit første soloalbum: “Grün”. Hun har stået på scenen i over 35 år. Duoen Anita & Alexandra Hofmann havde stor succes i schlagerbranchen, men på et tidspunkt må alle gå deres egne veje. Schlager.de har mødt Alexandra til et eksklusivt interview.

Alexandra, dit nye album hedder “Grün” – hvorfor ikke Gelb? Eller Pink? Eller Rot?

“Grün er min holdning til livet. Grün står for håb, vitalitet og livsglæde. Jeg har masser af energi og er en absolut optimist. Jeg ser aldrig glasset halvtomt, men ALTID halvt fyldt. Og uanset hvad situationen er lige nu, ser jeg aldrig sort, jeg ser altid grønt. Og jeg vil gerne give denne positive indstilling til livet videre til mine fans.”

Hvorfor ligger dette album dig særligt på sinde? Du har trods alt været i showbusiness i over 35 år og har allerede udgivet flere albums…

“Det er mit allerførste soloalbum, og jeg må indrømme, at jeg er meget spændt. Jeg har arbejdet på dette album i 10 måneder, og jeg håber så meget, at alt det, jeg troede, jeg ville give til folk derude, kommer ud på den måde, jeg føler det.”

Du er i øjeblikket på en promoturné, så du er meget på farten – når du kommer hjem lidt ind imellem: Hvad gør du først og hvorfor?

“Når jeg har været væk i lang tid, er jeg som regel følelsesmæssigt opstemt, og nogle gange – afhængigt af hvor intenst et projekt har været – kan jeg falde ned i et hul et øjeblik. Så er det ekstra dejligt, at uanset hvornår på dagen eller natten jeg kommer hjem, så er min hund Lanny der med det samme, springer mig i møde ude i haven og kæler med mig. Det føles simpelthen godt. Derefter er det selvfølgelig straks mine mænds tur …”

Apropos: Du har været lykkeligt gift med Dietmar i 22 år. Hvad er det vigtigste for dig i et forhold?

“Man kan ikke blive ved med at skændes, sige grimme ting til hinanden, såre hinanden og så håbe på, at sårene heler helt. Der er altid ar tilbage! Derfor synes jeg, det er ekstremt vigtigt at være på et anerkendende niveau. Derudover…. At forelske sig er én ting…. at pleje en kærlighed og altid holde den frisk er en anden. Begge dele er en del af det.”

På en anden måde elsker du regnskab! Et fag, der normalt driver mange mennesker til vanvid! Hvorfor nyder du det så meget?

“For nogle mennesker er matematik noget lort – for at sige det lige ud. For mig har matematik altid været mit yndlingsfag. Jeg elskede det i skolen. Matematik eller tal er som krydsord for mig. Det er uendeligt sjovt – den dag i dag.”

Hvornår får vi dig endelig at se på scenen sammen med Florian Silbereisen?

“Det var sødt sagt. Tak skal du have. Det bliver nok, når jeg har en sang, der passer ind i deres koncept. Nu har jeg en hel cd – vi får se …”

Hvordan synes du, at tv-landskabet har ændret sig med hensyn til schlagerformater i de senere år?

“Jeg er glad for, at schlagerformaterne ikke længere tænker i kasser. Mange programmer er mere bredt funderede, og det synes jeg er genialt. Jeg synes ikke, man kan sætte musik i bås, og det har tv-stationerne også forstået.”

Er der noget, du vil råde dit yngre jeg til at gøre?

“Udlev din drøm og lad være med at udskyde dit liv til senere. Men mit ‘yngre’ jeg har alligevel ‘overhånden’ lige nu, så jeg lever præcis efter det. Jeg havde ikke puberteten, og jeg føler, at jeg indhenter den lige nu.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse