G-5QDCNJ38KX

Han ville være fyldt 90 år i dag! Sådan husker hans børn den frygtelige dag

Udo Jürgens er i “live”! selv om han døde for ca. ti år siden. I dag ville han være fyldt 90 år. Der er et nyt album, tv, musical. Hans børn Jenny og John tænker især på deres far i dag.

Døden er altid et dårligt minde. Selv for Udo Jürgens’ børn der er på en følelsesmæssig rutsjebanetur. Der er sorgen over tabet, Jürgens døde den 21. december 2014, men der er også de smukke minder, de har.

Udo Jürgens gik bort for evigt den 21. december 2014

De deler begge dele med de mennesker, som Udo Jürgens stadig betyder så meget for i dag. Han stormede hitlisterne med sin nyligt udgivne best-of-cd »Udo 90«, og singlen »Als ich fortging« (en tidligere uudgivet sang) er et YouTube-hit som videoklip.

»Als ich fortging«, en sang, der åbner gamle sår hos Jenny og John Jürgens. For den 21. december for ti år siden forlod deres far dem for altid. Det var en søndag. Søskendeparret mindes i »oe24«. John Jürgens: »Jeg var ›på arbejde‹ og fik opkaldet: «Far ligger på gaden. Uden puls. Uden at trække vejret.« Og nyhederne blev ikke bedre hvert kvarter. Jeg satte mig straks ind i bilen og kørte mod Zürich. Men nyheden om, at han var død, kom, mens jeg stadig kørte.

Ikke kun hans børn sørger over ham

Og Jenny Jürgens: »Det var brutalt. Så tog John mig og sagde bare: ‘Du skal være meget, meget stærk nu. Så sagde vi selvfølgelig også farvel til vores døde far. Og det er brutalt. Men det er der mange, der oplever. I vores tilfælde var han en meget berømt mand, og vi var nødt til at dele vores sorg med en masse mennesker. Og med offentligheden. Men alle oplever denne smerte, der som altid forbliver som en slags amputation.

Kilde: Schlager.de