ZDF vred på Heino

Flere tusind mennesker strømmede den 22. januar op i den store koncertsal i Sportsklub Windhoek i det afrikanske land Namibia, som ville opleve den eksklusive koncert med Heino live. Det skulle have været en tværkulturel oplevelse – men fik fatale konsekvenser for Heino.

Som “t-online” rapporterede fredag morgen den 24. januar, var det en ubehagelig fejl for ZDF: Heino var ledsaget af et kamerahold fra ZDF på sin afrikanske koncertrejse, som blev sendt for nylig på ZDF. Teksten som blev annonceret til læserne: “Albino in Afrika – Heino in Namibia”. Heino var gal på den med den tekst – på trods af sin lyse hud, blonde hår og mørke solbriller er han langt fra albino.

Til BILD avisen har Heino sagt:

“I 40 år har jeg sammen med andre været en genstand, nu igen, men den betegnelse gør ondt og forarger mig dybt. Jeg forventer en undskyldning fra ZDF”.

Kilde: ORF.at
Kilde: ORF.at

Dyr er Albinoer – mennesker lider af albinisme

Især udtrykket kan i dag ikke anvendes i forbindelse med mennesker. Et menneske lider af Albinisme, og dyr er Albinoer. I dag kaldes et menneske en albino, som ifølge Duden er en diskrimination.

Albinisme er arveligt. Berørte lider af en mangel på pigmentdannelse. Denne lidelse skyldes en defekt dannelse af melanin, de menneskelige farvepigmenter. Huden på mennesker, der har albinisme er derfor meget lys, ligesom deres hår. De er generelt meget følsomme over for solen og skal konstant beskytte deres hud.

ZDF fulgte straks med en undskyldning

En undskyldning fra ZDF kom kort tid efter:

“Redaktøren har meddelt, at der er indtryk af problemet til den vanskelige situation overfor albinoer i Afrika. Denne tekst sat sammen med Heino, var en dum fejl. Vi undskylder derfor til Heino”, citerer “t-online.de.de” fra ZDF

[box_info]Kilde:Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse