Wolfgang Petrys sangtekster

Wolfgang Petry er kendt for sin krøllede manke og sine mange venskabsarmbånd om sin arm. Dog er også Wolfgang Petrys sangtekster næsten kendt af alle, men hvad har Wolfgang Petrys sangtekster tilfælles? De handler om kærlighed.

“Du bist ein Wunder”

I 1993 udkom hittet “Du bist ein wunder,” der handler om et par, der ikke kan undvære hinanden. Denne indviklede kærlighedshistorie kan allerede høres i de første strofer:

“Dass Du mich fix und fertig machst,

hab ich Dir schon oft gesagt.

Warum hab ich es erst zu spät gemerkt,

dass Du alles für mich warst”.

“Wahnsinn”

På omkvædet af sangteksterne fra Wolfgang Petry er det ikke kun koret men også fans, der kan synge med. Omkvædet fra “Wahnsinn” er meget kendt. Uanset om det er dag eller nat, og sangen bliver spillet, så vil publikum synge højlydt med.

“Das ist Wahnsinn, warum schickst Du mich in die Hölle?

Eiskalt lässt Du meine Seele erfriern.

Das ist Wahnsinn, Du spielst mit meinen Gefühlen.

Und mein Stolz liegt längst schon auf dem Müll,

doch noch weiß ich was ich will.

Ich will Dich”.

Sangen handler om utroskab og hjertesorg. Den bedragede mand sørger over sin kone. Han vil gøre alt for at få hende tilbage, mens han mister sin stolthed i forsøget. Sangen blev udgivet i 1983.

“Verlieben, Verloren, Vergessen, Verzeih´n”

Denne sang fra 1992 handler også om hjertesorg “Verlieben, Verloren, Vergessen, Verzeih´n”. Teksten handler om en mand, der synes at være på det laveste punkt i sit liv. Hans partner stod i lang tid ved hans side i håb om, han ville ændre sit liv, men han ændrede sig ikke og konen forlod ham. Nu fortryder han, men alligevel ændrer han sig ikke.

“Du gingst von mir in einer Stunde,

es war die Stunde null.

Ich hatte meinen Tiefpunkt,

Du nahmst mir vieles krumm.

Auf einmal da, war keiner mehr da

und half mir auch nicht Du.

Jetzt liebst Du halt ‘nen anderen

und mein Herz schaut traurig zu!”

Wolfgang Petrys lyrik rammer hjertet og er absolut stemningsfyldt. Det er præcist denne blanding, der gør, at de store sange fra “Wolle” er så unikke.

Wolfgang-Petry-5-640
Wolfgang Petry som vi husker ham

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse