Wolfgang Petry “Wahnsinn” – Århundredets hit?

Han er den succesrigeste tyske schlager sanger gennem tiden: Wolfgang Petry. Han har dog i mellemtiden trukket sig væk fra scenen og har offentligt afsluttet sin karriere, men hans musikalske arv er “Wahnsinn”. Denne sang alene har gjort ham udødelig.

Wolfgang Petry “Wahnsinn”

Alt om sangteksten, hvordan den blev til, og succes kan du læse her.

Sangtekst

“Von dir keine Spur die Wohnung ist leer

und mein Herz wie Blei so schwer

ich geh kaputt, denn du bist wieder bei ihm

ich weiß nur eins jetzt ist Schluss

und dass ich um dich kämpfen muss

wo bist du sag mir wo bist du

Sangteksten handler om et forhold, som er lige ved at gå i stykker, hvor hovedpersonen beslutter at kæmpe for sin kærlighed. Det lyder som noget simpelt, og det er netop det der gør det til en sang af Wolfgang Petry – bund ærlig. Teksten er let at forstå. Forståeligt er vigtigt for “Wolle” :

Succes med sangen er med sikkerhed baseret på den enkelhed af sangteksten. Den er så iørefaldende og alle kan synge med. Men hvis man læser nærmere, bringer han et par lyriske træk: Vers 1,2 og 4,5 rimer, vers 3 og 6 rimer ikke, og levner plads til fortolkning: Måske bør man rette fokus på de 2 vers?

“Wahnsinn warum schickst du mich in die Hölle

eiskalt lässt du meine Seele erfriern

das ist Wahnsinn du spielst mit meinen Gefühlen

und mein Stolz liegt schon längst auf den Müll

doch ich weiß noch was ich will – ich will dich

Her ligger alt på bordet. Så snart de første akkorder af Wolfgang Petrys “Wahnsinn omkvædet” lyder, går helvede løs og festen starter.

Opstået og succes

“Wahnsinn” af Wolfgang Petry udkom i Tyskland i 1983 og er skrevet af producent Tony Hendrik og Karin Hartmann. Sangen kom ind på plads 36 på Charts. Det var ikke en hitliste topper, tværtimod, sangen var et flop. På albummet “Alles” fra 1996 blev sangen ændret en smule. Efter den blev en schlager blev den et dansebar diskofox hit. På dette tidspunkt var Wolfgang Petry blevet berømt, dermed var succesen i hus. Sangen blev en “party kraker” – både live og på cd. Albummet “Alles” var en gigantisk succes: Det blev solgt i over 2 millioner eksemplarer og det lå 150 uger på Charts.

I dag er “Wahnsinn” af Wolfgang Petry en tysk Evergreen og vil sandsynligvis give lange feststemninger.

Wolfgang Petry Wahnsinn

Kilde: Schlagerplanet.com

 

RELATEREDE ARTIKLER