WIND: Ny promosingle marts 2014: “Up & Down (Nach der Ebbe kommt die Flut)”

Vi er tilbage!

Navnet “WIND” er blevet et kendemærke i den tyske schlagerverden, og de har forsvaret deres plads på markedet siden 1985. Melodi Grand Prix-successangene “Für Alle” og “Lass’ die Sonne in dein Herz” er blevet evergreens. I deres række af sange og liveprogrammer er bandet en garanti for kvalitet – ikke mindst i kraft af den umiskendelige stemme fra frontmanden og producenten Andreas Lebbing. Carolin Frölian (skriver sange til WIND) og Lena-Maria Engel gør trioen komplet.

Kilde: Palm Records
Kilde: Palm Records

Albumfakta

Det nye album “Für Deutschland” er for første gang opstået uden tidspres og dermed under ideelle betingelser. Under arbejdet udviklede der sig en sand dynamik, en følelse, der næsten var troet gået tabt.

Ny tysk musik, ikke den støvede, er ikke helt tro mod schlagerlyden, men med håndspillede guitar, groovy schlagerrytmer og en livlig lyd fra de tre stemmer. WIND – så autentisk som aldrig før. Der er ikke nogen tvivl om, at Lena, Caro og Andreas her vil demonstrere deres individuelle styrker – et resultat, der kan høres.

Således har WIND tillid til kraftfulde ballader, som “Geh’ deinen eigenen Weg” og “Nur zwei Menchen”, til at få alle tre stemmer til at stråle, og til dansebar banjoklang som i titelsangen “Up & Down (Nach der Ebbe kommt die Flut”. På det nye album “Für Deutschland” finder man stor afveksling. Sangen “Dieser Moment” flyver let gennem ørerne, og ifølge forfatter Caro er det en “jubilæumssang for voksne”. Ved “Wenn Herz und Seele tanzen gehen” vil mange stille spørgsmålet, hvornår de egentlig sidst har luftet danseskoene. På trods af alt det kreative og mangfoldige er der en rød tråd gennem alle sangene – den særprægede WIND-lyd.

Albumtitlen “Für Deutschland” opstod under en fælles køretur, ved en af de talrige diskussioner om “Gud og verden”, som alle tre bandmedlemmer har en forkærlighed for. Det spændende ved samarbejdet med Lena, Caro og Andreas er de forskellige og mangefacetterede tanker, som mødes i denne konstellation. Andreas, som er rammen om gruppens succeser, fiaskoer og følelsesmæssige op- og nedture, og som har været med til at designe gruppen siden 1986, har mødt disse to talentfulde kvinder, der ikke har været bange for at pakke WIND-kufferten med alt, hvad det indebærer. En kuffert, som nu er pakket på ny med en masse færdighed og uudtømmelig motivation. Og vupti – der er stadig plads. Denne plads ønsker Caro og Lena nu at fylde med bidrag til bandets historie.

Den nye lancering af bandet er tilbage med magi og lidenskab og har været meget vellykket. Det afgørende er imidlertid, at kærlighed til musik kan være fængslende. Musik holder dig ung og levende. Hvad kan derfor være mere smukt end at dele resultatet af det kreative arbejde, i dette tilfælde fortrinsvis med hele Tyskland.

WIND er tilbage, måske stærkere end nogensinde før. Energien er afspejlet i sangteksterne og naturligvis i lyden af det nye album. Titlen “Für Deutschland” bygger en bro til WIND’s Melodi Grand Prix-succes (en andenplads til Tyskland). På den anden side vil trioen også gerne erklære, at schlagermusik ikke behøver at være kedelig og ensformig, men kan fortsætte med at udvikle sig, så tyskproget musik (Neue Deutsche Musik) kan blive lavet med overbevisning. Der er ingen grund til at skjule, at der i Tyskland er et utroligt musikalsk potentiale og utallige kreative hoveder, der skaber nyt og fortjener at blive hørt.

Sidst men ikke mindst vil det glæde de selverklærede fodboldfans Lena, Caro og Andreas, hvis deres landshold i år tager VM-titlen. Også dét vil være en rigtig stor ting for Tyskland.

[box_info]Kilde: Palm Records[/box_info]

Det skal du læse