“Wie ein Feuerwerk”: Amigos i Wien

I dette år er Amigos afsted her i foråret. Med deres “Danke Freunde” – Tour har de været afsted siden begyndelsen af februar, og gør stop i Tyskland, Belgien, Danmark (d. 24 april), Schweiz og i Østrig.

Speciel optræden

Især Bernd Ulrich jublede, da Amigos optrådte i Wien. “Optrådte” mente han bogstaveligt. Efter hans fald hvor han fik hoftebrud, kunne han kun fuldføre de sidste koncerter i kørestol. I Østrigs hovedstad optrådte han for første gang igen stående. Nu og da sad han på en barstol. Egentlig har hans læge beordret ro, men Amigo har en fysioterapeut med på tour og afslutter alle datoer trods skaden.

die-amigos
Kilde: Die-Amigos.de

Beholdt humoren

Bernd Ulrich har trods alt ikke tabt sin humor. Som altid ved en Amigo koncert, var der en afslappet stemning i Wien rådhus. “Da vi i dag, i strålende solskin, kørte til Wien, vidste vi, at der her kun boer gode mennesker” siger han.

Alvorlige toner

Mellem sangene om kærlighed og længsel, som Amigos er kendt for, var der også alvorlige toner. I “Santa Maria” handler det om vold mod unge. Bernd fortæller, at Amigos sidste år blev engageret i offer organisationen “Weisser Ring” – Specielt for unge ofre af seksuel misbrug. Han fordømte de skyldige som “pædofile bastards” og fik en masse bifald. “Det gør mig ondt, men man kan ikke dække over det. Man må sige det, som det er”.

Højt humør

Men ikke desto mindre, spredte der sig en god stemning igen efter de alvorlige toner. Særligt ved den gamle Schlager, som Michale Holms “Mendocino”, sang hele salen. De to brødre drillede igen og igen hinanden. Også publikum fik lidt af det ironiske. “Når jeg ser mig omkring, er der ikke længere mange der kender de gamle Schlager. Han var fra 1972 og der var de fleste af jer bestemt nok ikke født” råbte han ud til det ældre publikum.


Her en video tilbage fra 2014 hvor de optrådte i Musikantstadle. De giver et super mix af deres numre

Tidsrejse

Brødre duoen præsenterede hits fra mange forskellige albums. Til slut stod publikum op til sangen “Für Dich geh ich durch Feuer”. Som ekstra nummer hvor publikum var kommet helt op til scenen, et medley. Da bifaldet ikke ville lægge sig, spillede Amigos “Wie ein Feuerwerk”  fra samme album, som udkom i sommeren 2015 og gav en lille forsmag for deres nyeste værk: “Hvor Amigo er inde, er også Amigo ude”, siger Bernd om den nye plade.

Kilde: Schlagerplanet.com

RELATEREDE ARTIKLER