voXXclub og co.: Sådan kommer stjernerne på nye sange

Kilde: laura-kloos.de
Kilde: laura-kloos.de

 

Bands som “Glasperlenspiel” har sunget hendes sange. Nu arbejder hun med de unge fra voXXclub på en sang til deres næste studiealbum, der udkommer i 2016. “Da jeg var tolv år gammel, startede jeg med at skrive sangtekster. Jeg har skrevet til andre kunstnere siden 2013,” fortæller Laura Kloos. Selv spiller den 24-årige, der kommer fra Kaiserslautern og snart flytter til Berlin, i to bands, og som 16-årig underskrev hun sin første pladekontrakt. Efter gymnasiet tog hun på popakademiet i Mannheim og studerede musikdesign.

En sang til Beatrice

Mange sange er skabt i såkaldte sangcamps. “Sidste år blev jeg for første gang inviteret på en camp af Schedler musikforlag”, og dér skrev Laura sammen med to kolleger blandt andet en sang til Beatrice Eglis aktuelle album “Bis hierher und viel weiter”: “Ich will Mehr”. “At sangen er på albummet, har gjort mig glad,” siger Laura. Ved en koncert sidste år lærte Beatrice og Laura hinanden personligt at kende. Efter den første camp underskrev Laura en kontrakt og hører nu til det faste team på musikforlaget.

Tekster med voXXclub

Ved dette års camp i Steeg i Tyrol var to af drengene fra voXXclub med, inden de skulle videre til prøver på “Das Fest der Feste”. “Generelt foregår sangcamp sådan: Vi mødes et par dage, f.eks. i et feriehus, og prøver vores udstyr af,” fortæller Laura. “Så kommer skribenter og producere fra hele verden, f.eks. fra Australien, USA, Finland og Tyskland, og vi bygger teams”. Fra tidlig morgen går det løs, om aftenen bearbejdes sangen færdig for at kunne blive produceret. “Det er anstrengende, men også en stor erfaring. Alle har det sjovt, og det er spændende at skrive til nye kunstnere”. Og indimellem er også kunstnerne selv med til at bidrage til teksterne. “Meget er endnu hemmeligt, men denne gang var Stefan og Korbinian fra voXXclub med, Bini var i mit team. Sammen arbejdede vi med en sang til deres nye studiealbum, som udkommer i 2016. Samarbejdet var godt, og jeg tror også, at Bini til slut var meget glad for resultatet. Han havde i hvert fald hjertet med. Det er altid skønt, når kunstnerne er engagerede for at give deres publikum noget”.

Hemmeligt

Hvad sangen hedder, og hvilke kunstnere der var med på denne aktuelle sangcamp, er endnu hemmeligt. At Laura skriver schlager, er for hende stadig meget nyt: “Schlagersange begyndte jeg først at skrive for et år siden, men det gør mig glad”. En drøm har hun stadig: “Det ville være stort, hvis jeg engang kunne skrive en sang til Helene Fischer”.
Kilde:Schlagerplanet.com 
RELATEREDE ARTIKLER