Vicky Leandros sange best of

Vicky Leandros er en af de mest succesfulde schlager stjerner nogen sinde, med hendes sange som “Grüße an Sarah” eller “Ich liebe das Lebe” som er ørehængere, og bare skal være på en “Best Of” og her er historien bag sangene.

Vicky Leandros er græsk født, men opvokset i Hamburg, hvor hun allerede som barn modtog sangundervisning i 1967. Hun havde sin første optræden i Eurovision song contest, hvor hun stillede op for Luxembourg og opnåede en fjerde plads. Fem år senere deltog hun igen også for Luxembourg og vandt med sangen “Aprés toi” som solgte over 7,8 millioner eksemplarer på verdensplan.

Vicky Leandros formår således at blive en verdens stjerne. Hun optræder i de største haller i Europa og fik sågar og sit eget tv-show på BBC. Vicky Leandros sange er på alle munde og med ” Theo, wir fahr´n nach lodz” fra 1974 kom på første pladsen på den tyske hitliste og holdt mere end 10 uger på top ti.

I 1980erne kom der flere albums med Vicky Leandros ” Vicky ” og “eine nacht in Griechenland”. Så blev der stille omkring sangerinden. Hun blev gift og fik tre børn. I 1995 returnerer Vicky med et brag, producer Jack White fejre det med tre succes album i træk.

Siden da, er Vicky Leandros ikke længere i schlager branchen, og det har hendes kollega Andrea Berg hyldet med tage titlen “Ich liebe das leben” og lavet som en coverversion. Beatrice Egli formåede at vinde DSDS med selv samme titel.

Vicky leandros “best of” album udkom sidste  år og den omfatter hendes smukkeste sange, her et lille uddrag:

  • “Ich liebe das Leben”
  • “Wenn du jetzt gehst”
  • “Ich hab die Liebe geseh’n”
  • “Ne me quitte pas”
  • “Lago Maggiore im Schnee”

I april og maj var Vicky Leandros på Europa turné med “ich liebe das leben”, i 16 byer, hvor hun stod på scenen og sang mange af sine hits, herunder også klassikere som “Theo, wir fahr´n nach lodz”, ” aprés toi”. Publikum var mere end begejstret.

vicky leandros best of

Kilde: schlagerplanet.de

Det skal du læse