Verdens venstrehåndsdag: Hvilke stjerner er venstrehåndede?

I dag er venstrehåndenes dag. Mange fordomme og myter omgiver den “onde” hånd. Men hvilken schlagerstjerne gør tingene med venstre? Og hvilke fordomme har de at gøre med? Vi afklarer!

Hvert år, den 13. august, er verdens venstrehåndsdag. Dagen skulle henlede opmærksomheden på den hyppige ulempe der er ved denne sjældenhed. Blot 10 til 15 procent af befolkningen er venstrehåndede. Mange ting til daglig brug, er optimeret til højrehåndede, venstrehåndede overses ofte. Tidligere blev venstre hånd endda betragtet som dårlig eller “ond”. Derfor blev studerende for over 30 år siden tvunget til at skrive med deres højre hånd. Selvfølgelig er dette løst i dag – selv i schlagerverdenen er der stjerner, der foretrækker venstre.

Hvem kæmper med venstre?

Howard Carpendale, Michelle, Claudia Jung, Nina Stern, Vivian Lindt: De er alle venstrehåndede. Howard Carpendale er dog en undtagelse, når det kommer til hans egen styling. Han føntører sit hår mod højre side.

Rene venstrehåndede er kun meget sjældne: Kun tre til fire procent bruger kun venstre hånd. De fleste er såkaldte blandede. Ellers kunne musikbranchen overhovedet ikke leve, fordi instrumenter og Co. normalt er designet til højrehåndede. Venstrehåndede blandt schlagerstjernerne skal derfor være tilpasningsdygtige, eller at de har råd til specialfremstillede produkter. Ud over hverdagslige udfordringer kæmper venstrehåndede ofte med fordomme og abstruse myter.

Venstrehåndede: nysgerrigheder, myter og interessante fakta

En myte siger, at venstrehåndede er særligt kreative. Har Howard Carpendale været så succesrig som musiker? Nej, du kan ikke fastlægge hans succes på hans venstre hånd. Der er ikke noget, der tyder på, at venstrehåndede er mere kreative. De opfatter imidlertid deres omgivelser forskelligt. Venstrehåndede fanger sensoriske indtryk med den højre hjernehalvdel, der er ansvarlig for kreativitet og billedlig fantasi.

Der er også en masse overtro omkring hænderne: Højre hånd tilskrives mandlige egenskaber, venstre betragtes som kvindelig. Denne overtro for eksempel, optrådte ved siddearrangementet i mange landsbykirker. Til højre sad mændene, til venstre kvinderne. Nysgerrig: Den sorte kat kun bringe uheld, hvis den krydser vejen fra venstre.

Er du venstrehåndet, fortvivl ikke, ved siden af venstrehåndede Schlagerstars er der andre venstrehåndede, der har opnået noget:

  • Gaius Julius Cäsar
  • Leonardo da Vinci
  • Ludwig van Beethoven
  • Bill Gates
  • Barack Obama
  • Angelina Jolie

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse