Vanessa Mai i Ålborg 2016 – Fest eller begravelse

Lørdag aften d. 12 nov. var der koncert med Vanessa Mai i Aalborg Kongres og Kulturcenter, en koncert hvor man egentlig ikke vidste om det var fest eller begravelse man var kommet til. Det er lidt af en blandet følelse når man tager til en schlager koncert i Danmark, for folk vil underholdes, og ikke rigtig være en del af koncerten som man ser syd for den danske grænse, hvor flere tusinde fester sammen. Så vi forstår godt hvorfor de tyske stjerne ikke rigtig vil til Danmark, for de får ligesom ikke rigtigt noget retur op til scenen. Publikum sidder som limet til sæderne.

Vanessa gav en pragtfuld koncert, til trods for det ringe publikumsdeltagelse. Tror ikke der var mere end 200 personer til hendes koncert, og det er sgu ikke noget at skrive hjem om, og det er synd for Vanessa som gav den maks på scenen og virkelig kæmpede hårdt for at få publikum med til at være en del af koncerten. Dog var der et enkelt par som rejste sig op og dansede nede ved scenen.

Vanessa var gearet til koncerten, og hun gav det ene gode nummer efter det andet, men der er gået for meget Britney Spears i den, og det er utroligt ærgerligt, for sammen med Wolkenfrei var der en helt anden sound. Vanessa gav nogle numre hvor denne velkendt sound var med, og det kunne mærkes på publikum, for så var der gang i dem, ellers var de ganske passive.

Men noget må give Vanessa, hun er meget direkte med sit publikum, og snakkede meget med dem. Hun genkendte en af hendes trofaste fans på første række, og snakkede med ham. Der er sikkert mange der kender ham, det var John Nissen. Det giver en godt samspil, til trods for de svære vilkår Vanessa optrådte under.

Dem som ikke kender Vanessa Mai, så er Vanessa en del af Andrea Berg dynastiet, da Vanessa er svigerdatter til Andrea Berg. Så Vanessa har gode kræfter i ryggen. Det oplevede man også lørdag aften. Det var ikke blot en promotion optræden, det var en super koncert, som virkede kedelig i starten, men det blev kraftigt ændret til at adrenalin pumpende koncert, kun afbrudt af kedelige videoer hvor Vanessa fortalte om hendes liv med schlager.

Vi her fra Tyskschlager kan kun sige. Godt gået Vanessa.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Sidst, så var det altså ikke gjort det store nummer ud af at Vanessa kom til Ålborg. Der var manglende reklame, manglende opmærksomhed omkring koncerten både i byen og ved Kongres og Kultur centeret. Vi blev bange for at vi var kørt forkert, intet angav at der var koncert med Vanessa Mai. Vi måtte spørge om vi var kommet til den rigtige sted.

Billetsalget var derfor også slemt, og man var nødt til at give billetter bort gratis. Ellers havde der ikke været ret mange publikummer. Det viser blot hvor engageret man er som arrangør.

Så vi forstår godt at musikgenren har det svært i Danmark. Den bliver ikke taget alvorligt overhovedet. Ydermere så mener arrangørerne i Danmark at de kun vil have de unge tyske kunstnere til Danmark, da de gode navne er blevet for gamle. Hvad er da det for noget. Det er sgu da ikke et skridt i den rigtige retning.

Kom ind i kampen og lav nogle ordentlige koncerter i Danmark og mere centralt.

Det skal du læse