Valentinsdag: Schlagerstjerner om dagen for kærlighed

Meningerne om denne dag er som regel delte. Nogle af os finder det elskeligt, hvisker søde ord, andre finder den kommerciel og nytteløs, da man skal vise sin kærlighed hver dag, og andre ignorerer dagen, fordi dagen er som alle andre dage. Men hvorfor kaldes det netop Valentinsdag, og hvorfor er det den 14. februar hvert år, der er dagen for kærlighed?

Hvorfor er der en Valentinsdag?

Den 14. februar betragtes i nogle lande som Valentinsdag, dagen for elskende. Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romersk-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

I tysktalende lande blev dagen brugt af blomster- og sliksælgere til at give manden en chance for at glæde sin kvinde, og det var med succes. Valentins skik kom til Tyskland med amerikanske soldater efter anden verdenskrig. I 1995 blev det første “Valentinsbal” afholdt i Nürnberg. Hele Tyskland kendte til Valentinsdag, som sagt gennem blomster og slik. Den mest populære gave på denne dag er nemlig blomster og chokolade – det kan ikke være anderledes. Valentinsdag er derfor kommerciel, men stadig rar at fejre.

valentine1

Det siger vores schlagerfavoritter

Naturligvis tænker vores schlagerstjerner på dagen for kærlighed. Læs her de Valentinshilsner, de har skrevet til dig.

Beatrice Egli

Selvom den friske, nyligt single Beatrice ikke har nogen at fejre denne romantiske dag med, har hun alligevel skrevet nogle ord til sine fans på sin facebook-side:

“392.392 røde roser af kærlighed til dig. Og de vokser mere og mere. Jeg ønsker jer ikke kun i dag, men alle dage, ægte kærlighed. Føl jer omfavnet”.

Dermed er alle hendes facebook-fans iberegnet, og det er for hver time. Ikke underligt, at man kan lide hendes talent og positive udstråling.

Alexander Di Capri

Den italienske schlager-nybegynder sender dig filosofiske hilsner til at fejre dagen: “Ligesom planeterne, solen og regnen, har vi brug for kærlighed til at minde os om dem, vi elsker. Kun de, der elsker til fulde, ved, hvad det vil sige at elske til fulde”.

Helene Fischer

Også schlagerdronningen Helene Fischer har på sin facebook-side skrevet: “Glædelig Valentinsdag, Din Helene”.

Anna singt rot

Rød er kærlighedens farve, og derfor skal Anna singt rots ord på Valentinsdag ikke holdes tilbage: “Kærlighed er i luften. Elskede, jeg ønsker dig en romantisk og spændende Valentinsdag. Tilbring dagen sammen med din kæreste og nyd samværet. Jeres Anna singt rot.

voXXclub

De seks sympatiske unge fra voXXclub sender deres kærlige Valentinsønsker, som kommer fra hjertet:

“En hilsen til alle kære elskere. Tag jer i hinandens arme, kys sammen, sæt “Ewige Liebe” på og elsk og formér jer. Vi ønsker jer alle en dejlig dag”.

Dorfrocker

Dorfrocker er af en anden mening, når det kommer til temaet Valentinsdag:

“Kvinderne tænker på Valentinsdag hele ugen op til og bliver formentlig skuffet, når de ikke får blomster, som de håbede”.

Den unge schlagerrocker er ikke meget for dagen for kærlighed.

Stefan Mross

Stefan Mross er også en lille romantiker. På sin facebook-side har han skrevet en hilsen til dig:

“Hallo kære. Ønsker jer alle elskende en skøn Valentinsdag. <3 LG fra vores tour. Jeres Mrossi”.

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com [/box_info]

Det skal du læse