Vær perfekt klædt på til Schlager-arrangementer

God musik, de rigtige mennesker og en god stemning – det er dét, som schlagerbegivenheder virkelig indeholder. Men for fans – udover musik og stjerner – handler det selvfølgelig også om at se godt ud ved begivenheden. For kvinderne er det vigtigt at style håret og udover det rigtige tøj også at anvende en god makeup. Og ikke mindst fordi mange schlagerfester sendes live på tv. Denne artikel forklarer, hvilke perfekte outfits, der passer til årets store begivenheder og hvad man skal kigge efter, når man vælger en kjole.

Sted, tid, outfit

Stedet, hvor en schlagerfestival finder sted, er lige så vigtig som årets tid og stedet. En indendørs begivenhed, som Schlagerbooom 2019, kræver en anden slags mode end Oktoberfest. Mens det i den førstnævnte er jeans og en T-shirt, der matcher aftenens tema, har Oktoberfest en mere solid dress code. Her ses damerne i en fabelagtig dirndl og herrerne bedes komme i lederhosen. I farvedesignet er damerne helt frit stillet, det er kun vigtigt, at kjole passer til bæreren. Billige Dirndl i alle variationer findes i flere butikker i Tyskland eller endnu bedre – online.

Tip: For Dirndl har sløjfen på forklæbet en særlig betydning. Afhængigt af hvor damen placerer sløjfen, er hun enten singel, gift eller enke. Placeringen er i hvert tilfælde set fra bærerperspektivet:

Hvis sløjfen er bundet til venstre, er hun singel og leder efter en flirt. Hvis den er bundet til højre er hun forlovet eller gift. Hvis damen binder sløjfen i midten, betyder det traditionelt, at hun stadig er jomfru. Damerne, der bundet sløjfen på ryggen, er enten enke eller servitricer på Oktoberfest. Her skal Herren se godt efter, før han bestiller eller kondolerer!

Hellere festivaler, der finder sted i sommerperioden for luftigere tøj, end festivaler i efteråret eller vinteren. Enhver, der fester udenfor i november eller december, bærer en tyk jakke over skjorte, så de ikke bliver kolde eller værre.

Band-trøje eller ej?

Selvfølgelig er det tilladt og velkomment at bære T-shirts, der hylder din yndlingskunstner eller yndlingsband ved en schlagerfest. Især er den tilsvarende kunstner meget glad for det! Brugere af disse beklædningsgenstande bør dog huske på, at de kan købe varer fra kunstneren ved koncerten. Måske betaler det sig at trække i en simpel, almindelig tank top og derefter finde noget på stedet med de nyeste varer?

Advarsel:

Der kan være folk, der ikke kan lide det, når fans ved koncerter eller festivaler, viser kunstnerens trøje. Dette skal tages i betragtning ved valget. Hvis du er ligeglad med, hvad andre synes om personen (og det er, hvad det skal være!), så er du klar til at få fat i sin T-shirt fra Helene Fischer, Andreas Gabalier eller Vanessa Mai.

Gruppekostume – en kosmos i sig selv

De er især populære ved store begivenheder som Schlagermove i Hamburg: Gruppekostumer. Men selv ved mindre koncerter eller arrangementer i store haller, kommer flere grupper i almindeligt tøj eller kostumer. Spektret spænder fra fælles trykte T-shirts og hatte, til de rigtige kostumer i stil af 1970’erne. Særligt usædvanlige kostumer er de af “Smølferne” eller lignende karnevalkostumer. Men især når grupper ønsker at tiltrække opmærksomhed med deres outfits, er ekstravagante gruppedragter en god ide.

Det rigtige tilbehør

Ud over det rigtige tøj så skal det rigtige tilbehør heller ikke mangle ved schlagerfesten. Dette inkluderer smykker samt favorit tørklæde, kameraet eller den tilsvarende håndtaske. Det matchende tilbehør krydrer igen tøjet og gør også enkelt tøj “Schlageragtigt”. Matchende tilbehør omfatter:

Farverige øreringe i stil med 70’erne eller 80’erne. Hatte med glitter/palietter. Farvefulde Hawaiian kæder, lange tynde tørklæder. Selv hatte og hawaiianske halskæder er stor anerkendelse for gruppekostumer eller outfits. Så medlemmerne af en gruppe finder hinanden næsten med det samme. Selvfølgelig skal brugeren syntes om tilbehøret og det skal passe til det respektive udseende. Enhver, der aldrig bærer smykker, behøver ikke købe øreringe til den kommende hitfest. De, der kan lide det farverige og freaky, kan derimod virkelig få deres sag frem ved Schlager-arrangementet!

5 tips til at vælge det rigtige outfit

Uanset tid, sted eller vejr er der mange ting, som schlagerfans tager i betragtning, når de sætter deres personlige outfit til næste fest:

  • Den kendte feel-good faktor. Hvad nytter det hotteste tøj, når det er ubehageligt? Alt, der klemmer eller trykker har et festforbud. Istedet bør tøjet sidde komfortabelt, især når man skal tilbringe mange timer stående og feste.
  • Sammensætningen gør det. Til klassisk sort outfit passer farverige øreringe eller sjaler. Omvendt betyder dette, at farverigt tøj bedre kombineres med enkle (eller intet) tilbehør. Balancen er vigtig her!
  • Tøjets udseende. At kombinere flere lag oven på hinanden er praktisk på mange måder. Skiftende vejr eller ekstreme temperaturændringer er ikke noget problem, hvis du blot kan tage noget af eller på. Her er en tynd top, derefter en T-shirt og en luftig cardigan, eventuelt kombineret med en fashionabel denim eller læderjakke.
  • Glem ikke din taske! En taske eller håndtaske er afgørende for at opbevare alle vigtige ting. Uanset om det er en taske, mobiltelefon eller cardigan – i en taske passer alt, hvad der skal til Schlagerparty.
  • Intet specielt tøj! I bund og grund er det ikke nødvendigt at købe specielt tøj til hitfester. Bortset fra Oktoberfest er der ingen specifikke dresscodes nogen steder – og selv i München kan gæsterne have det, som de vil have! Det vil sige, at det er tilstrækkeligt at bruge komfortable og koncert-egnet tøj fra dit eget skab!

Generelt er mottoet ved Schlager Events: Alt er tilladt! For de fleste schlagerbegivenheder er stort set alle outfits tilladt. Uanset om det er i sort, i designer kjole eller i et gruppekostume – det vigtigste er, at det glæder bæreren!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse