fredag, september 30, 2022

Ukraine-konflikten bringer dårlige minder frem

Situationen i Ukraine bliver værre og værre. Hvis Rusland ikke indleder en 180 graders vending inden for de næste par dage, synes krig uundgåelig og lige nu ser det ud til at den er startet. Freddy März, der danner Schlager-duoen “Fantasy” med Martin Marcell, kan udmærket indleve sig i ukrainernes frygt.

Hans rødder er i Kroatien, hvor krigen rasede fra 1991 til 1995. Da Freddy dengang var på besøg hos slægtninge, oplevede han de militære konflikter på tæt hold. “Pludselig blev det sagt, at folk, der bor i udlandet, skulle forlade landet igen,” siger han til “Stadlpost”. “Men min bedstemor ville ikke gå. Så vi blev.” Den krig dræbte over 20.000 mennesker og drev mere end 400.000 lokale mennesker fra deres hjem.

Går hans ønske i opfyldelse?

Med de forfærdelige billeder fra Kroatien i tankerne håber Freddy, at ukrainerne og russerne ikke går en lignende skæbne i møde. »Jeg finder denne situation i Rusland og Ukraine meget dårlig. […] Jeg ville ønske, at dette går over.” Freddys ønske har i øjeblikket små chancer for at blive opfyldt.

Kilde: Stadlpost.at

RELATEREDE ARTIKLER