Udo Lindenberg sange: Hans bedste sange

For flere år siden kom hans debut album på marked, desværre var det ikke en succes. Også hans album forblev hos forhandlerne, men med sit tredje album “Alles klar auf der Andrea Doria” kom gennembruddet. Albummet solgte over 100.000, en kæmpe succes. Siden da har Udo Lindenberg og den tyske musik scene været adskillige. Hans sange er rockagtig og altid lidt anderledes. Vi præsenterer de skønneste Udo Linderbergs sange.

Udo Lindenberg sange: Best of

Hvornår blev sangen udgivet? Hvor succesfuld var den? disse spørgsmål afklare vi her.

Udo Lindenberg: “Sonderzug nach pankow”

“Entschuldigen Sie, ist das der Sonderzug nach Pankow

ich muss mal eben dahin, mal eben nach Ost-Berlin

ich muss da was klären, mit eurem Oberindianer

ich bin ein Jodeltalent, und ich will da spielen mit ner Band”-

Sangen har en interessant baggrund: Udo Lindenberg skulle holde en koncert i Øst Berlin, SED(Socialistisk enhedsparti Tyskland) dette er i midlertidig ikke godkendt. Som svar skrev Udo Lindeberg en ironisk, komisk sang hvor han tager løjer på leder Erich Honecker. I sangen sætter han ham som en hyklerisk mand, der på indersiden er en rocker og i hemmelighed høre West radio.  Men hvorfor Pankow? Det er simpel: Slottet Schönhause måtte have en præsident og DDR rådet måtte etablere en. Sangen kom i 1983 på marked.

Udo Lindenberg: “Wenn du durchhängst”

“Wenn der Tag zu Ende geht

und Du hängst allein zu Haus

und Du weißt nicht, wie es weitergeht

musst Du wissen, jederzeit:

Ich bin immer startbereit”.

Sangen “Wenn du durchhängst” handler om ægte venskab, ligesom mottoet: Ligemeget, hvad der sker, står jeg ved dig. Videre i teksten beskriver Udo Lindenberg livet som en “Rutsjebane i livet”, som en hurtig tur i livet, med høje og lave punkter. Men uanset, hvor vild turen bliver, to venner, der står sammen, kan ikke blive smidt af vognen. En sang med en virkelig stor besked. Sangen var 12 uger på den tyske hitliste og klatterede til plads 10. Den udkom den 21. Marts 2008.

Udo Lindenberg: “Stark wie Zwei”

“Ich heb’ mein Glas und trink’ auf Dich.

Da oben hinter den Sternen

ich vergess Dich nicht.

Auch wenn ich heute Dich so hart verlier’

so bleibst Du doch hier für immer bei mir”.

Sangen “Stark wie zwei” udkom den 28- Marts 2008 på albummet af samme navn. I sangen står hovedpersonen i en vanskelig tid: Han har mistet en elsket, men han lader sig ikke slå. I stedet for at synke i dyb sorg, bevarer han de gode minder om den afdøde. Albummet “Stark wie zwei” handler i det store hele om personlig erfaring fra Udo Lindenberg, teksterne på albummet har han selv skrevet.

Sangeren, hvis varemærke er en hat, har affødt store sange. En ting er helt ikkert: Udo Lindenberg sange går under huden.

Udo-lindenberg

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse