Tysk Schlager går verden rundt

Hun er hitlisternes dronning med stort potentiale: Helene Fischer. Den 31 årige Helene Fischer har skabt sig et navn verden over. I 2013 lykkedes det hende med “Farbenspiel”, og ikke kun i Tyskland, at den første uge efter udgivelsen, erobre førstepladsen på album hitlisten, men også i Østrig og Schweiz blev hun kendt. Og det er også gået i andre lande. I Danmark og Holland landede Helene Fischer med “Farbenspiel” en fuldtræffer, og placerede sig på Top 10 hitlisten. Ikke underligt, at det musikalske værk i foråret sidste år, modtog 10 gange platin i Tyskland og er dermed i de sidste 70 år, det mest nationale solgte album. Dermed bryder Helene Fischer rekorden.

Kilde: Universal music.de
Kilde: Universal music.de

I øjeblikket fejre Schlagergenren sine stjerner. Stjerner som Helene Fischer og Andreas Gabalier har lavet sig et navn, også internationalt. De synger ikke engelske pop tekster eller rockede hitlister stormere, men enkelt tysk musik. Dertil med en smule pop, der får hofterne til at svaje, man klapper og danser med.

Kilde: andreas-gabalier.at
Kilde: andreas-gabalier.at

Opskriften på succes?

Volks Rock´n Roller Andreas Gabalier brager med rockede stemme, mens Helene Fischer gør det med sit skønne   udseende ligesom Andrea Berg, der gerne forager ved optræden. Men hvor kommer den internationale hype til Schlager? Tallene viser: At i det sidste årti, er der ikke andre musikere, der har ligget så længe på albumhitlisten i Tyskland, som Andrea Berg: Hun har formået 701 uger med sit mesterværk, at være på hitlisten af 100 bedste albums. Tæt fulgt af Helene Fischer, der med 533 uger stormede det internationale marked. Til sammenligning: Den verdenskendte popsanger Robbie Williams har f.eks. “kun” 463 uger på hitlisten.

Især den Tyske pop Schlager, tiltrækker mennesker verden over. Den er frisk, dynamisk, moderne. Desuden er teksten i simpel tysk, med harmonisk melodi og dansebarhed. Sangene handler om hjerte smerte eller den store kærlighed, der er temaer der interessere alle de unge mennesker.

Tyske stjerner er ganske store internationalt

Ikke kun Helene Fischer er et internationalt eksempel. også Herbert Grönemeyer er kendt i andre lande. I efteråret  2013 turnerede han med sit album “I walk” hans album på engelsk, gennem Amerika. Og der stod store byer på programmet: New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago… Mens Grönemeyer fyldte stadions i Tyskland, var han på mindre klubber på sin Amerika tourne. I autentisk atmosfære vandt han hurtigt hjerterne på amerikanerne.

Ved ski WM 2015 i Vail, i USA staten Colorado, gav Andreas Gabalier koncert for alle fans. Helt frit kunne de sportslige tilhængere lytte til hans musik. Foruden Volks Rock´n Roller optrådte andre internationale stjerner.

I Tyskland er Heino personifikationen af folkemusik og Schlager – internationalt er han manden med de mørke solbriller. Heino har siden 80’erne været verden rundt. Ved en festival i New York står han f.eks. siden 80’erne regelmæssigt på scenen. Og så har han touret gennem Sydfrankrig og fået sig et navn.

Semino Rossi og Hansi Hinterseer i Danmark

Nu og da turnere også de store Schlager musikere som Hansi Hinterseer og Semino Rossi gennem udlandet. I Danmark er de stationeret på scenen. De tyske Schlager stjerner er meget velkommen.

Kilde: Schlagerplanet.com

RELATEREDE ARTIKLER