TV-Tip julen 2023

Otto Fröhliche – Advent, Advents mit Otto und Friends – Die etwas andere Adventssendung

NDR | Fredag 22.12.2023 | 20:15 – 21:45

Førjulshygge med overraskelser, musik og sketchkomik for hele familien af og med Otto Waalkes. Med sit adventsshow bevæger Otto sig ind på julens territorium. Han glider ind i rollen som udlejeren, der har travlt med forskellige forberedelser til højtiden, da det pludselig ringer på døren. Den ene overraskelsesgæst efter den anden kommer forbi og optræder sammen med ham med nye julehistorier, sange og mange af hans klassiske sketches, som får alle i julestemning.

Foto: SWR/Kimmig/Kerstin Joensson

Weihnachten mit Andy Borg

SWR | Fredag 22.12.2023 | 20:15 – 22:15

De smukkeste julesange med kendte stjerner. Vært og SWR-vært Andy Borg byder Beatrice Egli, Tom Gäbel, Semino Rossi, Roberto Blanco, tv-legenden Hansi Kraus, komikeren Heinrich del Core og mange andre velkommen til sit show. Vinbaren fra “Schlager-Spaß mit Andy Borg” er pyntet op til jul: et stort juletræ, en knitrende pejs, funklende gaver, grangrene og blinkende lys. Alle musikalske gæster medbringer en julesang: en gammel, traditionel eller en amerikansk klassiker. Indimellem bages der julesmåkager med børnene, og gode minder deles med gæsterne. På trods af al juleromancen er der altid masser at grine af hos Andy Borg. En følelsesladet, gribende og munter musikaften med mange velkendte julesange af kendte kunstnere i en hyggelig atmosfære.

Foto: MDR/JürgensTV/Beckmann

Alle singen Weihnachten

mdr | Fredag 22.12.2023 | 20:15 – 23:15

Florian Silbereisen præsenterer juleshowet til at synge med på: “Alle singen Weihnachten! Das große Adventsfestsingen 2022”. Klubber, kor og grupper fra hele Tyskland synger de smukkeste julesange sammen med stjernerne. Og alle synger med: fra madklubber til motorcykelklubber, fra sumobrydere til dragqueens, fra håndboldspillere til dansevagter, fra tandlægepraksisser til supermarkeder. Sammen med DJ Ötzi, Kelly Family, Prinzen, Ella Endlich, Daniela Katzenberger og Lucas Cordalis, Thomas Anders, Ross Antony og mange flere, vil Florian Silbereisen få alle til at synge med! Og han overrasker alle med en helt særlig julegavekonkurrence.

Foto: WDR/MDR/Tom Schulze

Roland Kaiser – Weihnachtszeit – Das Konzert

WDR | Fredag 22.12.2023 | 22:00 – 23:00

I tv-koncerten “Roland Kaiser – Weihnachtszeit” fortolker Roland Kaiser de smukkeste tyske og internationale julesange i sin helt egen stil. Ud over festlige klassikere som “Leise rieselt der Schnee” eller “Stille Nacht” og stemningsfuld julepop som “Mary’s Boy Child”, præsenterer den tyske schlagers stormester afslappet elegant bigband-juleswing med sange som “White Christmas” eller “Winter Wonderland”. Frem for alt ønsker kejseren at overraske sit publikum med sin koncert.

Foto: WDR/picture alliance

Die schönsten Weihnachts-Hits – Von Jingle Bells bis Stille Nacht

WDR | Fredag 22.12.2023 | 23:00 – 00:30

Juletiden og juleaften nærmer sig, gaderne er allerede oplyste, de første julemarkeder åbner snart dørene, og duften af lækre godter er overalt. Hvad må man bestemt ikke gå glip af? Den rigtige musik, selvfølgelig! Julesange er lige så meget en del af december og adventstiden som stearinlys, gløgg, punch og Spekulatius. Nogle af dem er endda bedre kendt og mere populære end mange schlagerhits. Uanset om det er “Jingle Bells”, “Last Christmas” eller klassikere som “Silent Night” – alle har en forbindelse til disse og andre julesange. Sebastian Krumbiegel, Henning Krautmacher, Bianca Hauda og mange andre præsenterer moderne og klassiske, lokale og frem for alt internationale julesange fra alle epoker, sprog og musikalske stilarter. De giver også interessante oplysninger og underholdende anekdoter om sangene og deres udøvere og fortæller personlige historier og hændelser om “deres” jul. 90 minutters musik, et festligt og stemningsfuldt højdepunkt – passende til den mest festlige og stemningsfulde tid på året.

Die Stars singen mit Andrea Berg
Foto: RTL / Bernd-Michael Maurer

Das große Weihnachtssingen

RTL SUPER | Lørdag 23.12.2023 | 20:00 – 20:15

Fire juleklassikere, mange stjerner og et englekor: Lige før jul inviterer RTL-familien dig til at nyde den festlige stemning sammen med dem. Det særlige program præsenteres af Victoria Swarovski i Phantasialand Wintertraum. Andrea Berg og Sasha synger de mest populære julesange som stjernegæster sammen med et kor og prominente RTL-ansigter. Hele Tyskland kan synge med hjemmefra og komme i julestemning.

Foto: MDR/Daniela Jaentsch

Die besten Hits aller Zeiten – Die besten Weihnachtshits aller Zeiten

mdr | Lørdag 23.12.2023 | 20:15 – 22:28

I sit andet afsnit af “Die besten Weihnachtshits aller Zeiten” tager “schlagertitanen” Bernhard Brink på en magisk spadseretur gennem julehaven i Dresden. Pillnitz Slot skinner i et hav af lys, og Brinki tager publikum med på en underholdende rejse gennem en verden af tyske og internationale julehits i disse maleriske omgivelser. Det musikalske juleprogram spænder fra Frank Schöbel til Al Bano & Romina Power, Bryan Adams og Rod Stewart til Francine Jordi, Karel Gott og Veronika Fischer.

Foto: MDR/ORF/Regine Schöttl

Andreas Gabalier – En Folk-Rock’n’Roll jul

mdr | Lørdag 23.12.2023 | 22:30 – 23:30

Andreas Gabalier har udvalgt sine yndlingssange til den stille tid på året og fortolker dem i sin helt egen stil. Østrigske folkesange og internationale juleklassikere, med små og store ensembler, er blevet iscenesat i en meget stemningsfuld film. Du kan glæde dig til hits som “Es wird scho glei dumpa”, “Blue Christmas”, “It’s Christmas Time” og “Es ist die Zeit”.

Foto: ZDF und Sascha Baumann.

Heiligabend mit Carmen Nebel – 2019

ZDF | Søndag 24.12.2023 | 20:15 – 22:30

Hvem drømmer ikke om at fejre juleaften i bjergene, med en hyggelig åben ild og smuk julemusik? Carmen Nebel gør det muligt i år. Den populære studievært mødes med dejlige gæster på en hyggelig sæter i Tyrol. Hun får selskab af Hansi Hinterseer, Beatrice Egli, Lena Valaitis, Andy Borg, Wencke Myhre og selvfølgelig julemanden. Alfons Schuhbeck tager sig af forplejningen. Sammen mindes de også tidligere juleshows med Andrea Berg, Helene Fischer, Vicky Leandros, Andreas Gabalier og mange andre kunstnere.

Zauberhafte Weihnacht im Land der “Stillen Nacht”

Foto: MDR/ORF/Peter Krivograd

SWR | Søndag 24.12.2023 | 20:15 – 22:30

Midt i de vinterlige bjerge i Salzburger Land bliver landsbyen Flachau kulisse for juleforestillingen “Magisk jul i landet med ‘Stille nat'”. Stefanie Hertel og DJ Ötzi vil være værter for den musikalske og kontemplative tv-aften og skabe en festlig atmosfære med publikumsfavoritter som Andrea Berg, Florian Silbereisen, Chris Steger, Hansi Hinterseer, Christin Stark, Olaf Berger, Dominique Lacasa, die Seer, Esteriore Brothers og mange flere.

Foto: MDR/Joke & ORG/Axel Berger

Fröhliche Weihnachten mit Frank – Die schönsten Momente 1999

mdr | Søndag 24.12.2023 | 22:00 – 23:30

Frank Schöbel og julemanden Frank var vært for det eventyrlige show “Fröhliche Weihnachten mit Frank” på MDR 21 gange. Hvert år inviterede Frank Schöbel gæster ind i sin tv-stue for at fejre jul med dem, mens han nød god musik og gode samtaler. Og det var altid turbulent med julemanden Frank. Nogle gange havde han skatteinspektøren på nakken, andre gange skulle han oplære nye medarbejdere. Andre gange blev han bremset af en massiv lumbago, eller kanen brød sammen midt i gaveræset. Men i sidste ende kunne julemanden Frank og hans partner fru Holle (Helga Piur) altid fejre jul i fred.
Muntert, sjovt, turbulent og masser af dejlige sange – det var, hvad “Fröhliche Weihnachten mit Frank” handlede om. I dag kan du se de bedste øjeblikke fra denne programserie igen.

Foto: ZDF / Sandra Ludewig.

Die Helene Fischer Show 2023

ZDF | Mandag 25.12.2023 | 20:15 – 23:20

“Helene Fischer Show” er tilbage med store sange, internationale acts, overraskende duetter og akrobatiske bedrifter. Superstjernen Helene Fischer og hendes gæster fortryller publikum med unikke produktioner og gør julen til en magisk oplevelse.

Foto: MDR/Martina Körbler

Wir sind Weihnachten! Immer noch!

mdr | mandag 25.12.2023 | 19:50 – 22:05

Katrin Weber og Olaf Berger har ikke kun grund til at fejre den populære schlagersangers 60-års fødselsdag, men også fordi det stadig er jul og kan pakke de mest attraktive gaver ud fra de tætpakkede juleshow-events dengang og nu. For gæsterne Inka Bause og Tobias Künzel er der rig lejlighed til muntre og festlige tilbageblik på succesrige juleshows fra Adlershof og deres lige så succesrige efterfølgere på MDR-tv. Det var sådan, “Zwischen Frühstück und Gänsebraten” blev til serien “Weihnachten bei uns”.

Det skal du læse