TV-Tip d. 16. – 17. feb. 2024

Eurovision Song Contest – Den tyske finale 2024

Das Erste | Fredag 16.02.2024 | 22:05 – 00:05

Hvem skal repræsentere Tyskland i ESC-finalen i Sverige i 2024? Det bliver afgjort i dette show med Barbara Schöneberger som vært. Vinderen af den indledende ESC-runde skal repræsentere Tyskland ved ESC-finalen i Malmø den 11. maj 2024. Das Erste sender showet live den 16. februar fra kl. 22.05 fra Studio Adlershof i Berlin. Programmet kan også ses live på eurovision.de og i ARD Mediathek.

Foto: rbb/SWR

Die Schlagerfamilien

SWR | Lørdag 17.02.2024 | 20:15 – 21:45

Det bliver i familien. Denne sætning gælder også, og i endnu højere grad, for schlagermusikbranchen. Programmet viser det bedste fra de legendariske schlagerfamilier. The Kelly Family, Wolle & Achim Petry, Lucas & Costa Cordalis samt Brandenburgs schlagerdame nummer 1 Monika Herz og hendes søn David vil være at finde i programmet.
Blandt gæsterne er sangeren Dominique Lacasa og sangeren Claudius Dreilich. Dominique Lacasa voksede op i en schlagerfamilie. Hendes mor Aurora og far Frank Schöbel er stjerner i schlagermusikken. Hendes datter efterlignede sine forældre – og er nu en succesfuld musicalsanger. Claudius Dreilich fulgte også i sin fars fodspor. Herbert Dreilich var Karats ansigt udadtil i 30 år. I dag er Claudius bandets sanger. Karat skrev musikhistorie med “Über sieben Brücken musst du gehen” og “Der Blaue Planet”.
Underholdende historier om schlagersøstre som Mary Roos og Tina York, om schlagerbrødre, der blev forkælet af hits som Brunner & Brunner og Amigos, og om brødre, der levede adskilt: Holger Biege og Gerd Christian – det hele er med i “Die Schlagerfamilien”. Og selvfølgelig spilles de store hits fra schlagerfamilierne i programmet.

Foto: MDR/Daniela Jäntsch

Die besten Hits aller Zeiten

mdr | Lørdag 17.02.2024 | 20:15 – 22:28

Bernhard Brink tager publikum med på en spændende rejse gennem den tyske schlagermusiks verden. Han har selv stået på scenen i næsten 45 år og kender dem alle: stjernerne, starlets og one-hit-wonder-artisterne. Schlagertitanen gennemgår de seneste årtiers iørefaldende melodier, opdager næsten glemte perler og afslører historierne bag hitsene. På den måde bringer han musikhistorien til live. Bernhard Brink er på fornavn med de store i branchen. Nu byder han dem velkommen som sine gæster. Du kan se frem til Kristina Bach, Hans-Jürgen Beyer og Frank Zander.

Det skal du læse