TV-Tip d. 13. – 14. okt. 2023

Goldene Henne 2023

mdr | Fredag 13.10.2023 | 20:15 – 23:15

Hvem vinder det eftertragtede trofæ i år, og hvem stemte publikum ind på førstepladsen? Hvem er vinderne i kategorierne Sport, Musik, Comedy, Film & Television, og hvem bliver Årets Rising Star? Publikum har bestemt det!
Dette års Golden Hen Awards finder også sted i Leipzigs Media City, og MDR vil være til stede live. Ud over et stort sceneshow med mange nationale og internationale kunstnere, kan publikum også se frem til store overraskelser og følelsesladede øjeblikke. En aften med masser af musik, masser af glamour, masser af berømtheder og aftenens stjerne – Den Gyldne Høne!

Foto: SWR

Die größten Pop-Kulthits der 60er

SWR | Lørdag 14.10.2023 | 20:15 – 22:15

1960’erne forbindes med nyreborde og poselamper, med fremkomsten af miniskørter og frem for alt i musikken med nye stilarter. Beatmusikken opstod i England med The Beatles og The Rolling Stones i spidsen. I USA opstod soul ud fra rhythm and blues (som rock ‘n’ roll var den hvide variant af). I form af surfmusik varede rock ‘n’ roll indtil midten af 1960’erne. Dens mest berømte repræsentanter, Beach Boys, skabte en milepæl i al popmusik med deres eksperimenterende, men meget harmoniske “Pet Sounds”.
Med udgangspunkt i San Francisco opstod hippiekulturen, hvis oprindeligt blide karakter også antog psykedeliske, vilde former takket være forskellige kemiske stoffer og til sidst kulminerede i den berømte Woodstock Festival.

Foto: MDR/Marcel van Hoorn

André Rieu – Das große Open-Air-Konzert 2023 – Aus Maastricht

mdr | Lørdag 14.10.2023 | 20:15 – 22:43

MDR præsenterer tv-premieren på denne unikke open air den 14. oktober. Publikum kan se frem til vidunderlige melodier fra musicals, film, opera og operette samt hits og romantiske valse. Sammen med sit imponerende Johann Strauss-orkester og talrige internationale solister fejrer André Rieu en glædelig og følelsesladet fest, der afsluttes med et storslået fyrværkeri.

Det skal du læse