Tillykke med fødselsdagen til Hansi Hinterseer

Hansi Hinterseer havde grund til at glæde sig, da han i går kunne fejre sin fødselsdag. Den sympatiske østriger blev 60 år den 2. Februar.

Hansi Hintersser – Karrieren på ski

Hansi Hinterseer har altid været en mand af naturen: Han er født 1954 i Kitzbühle, og allerede som ung stod han på ski og svingede sig ned ad pisterne. Sit talent har han efter sin far, Ernst, der var olympisk mester i 1960, og i en alder af 19 år kørte Hansi sit første professionelle skiløb. Olympisk sejr har han ikke nået, men han fik sølvmedalje ved alpin skimesterskabet i 1974 i St.Moritz.

Hansi-Hinterseer-16
Kilde: ORF.at

Hansi Hinterseer – Karriere som folkemusikstjerne

Allerede i en alder af 24 år sluttede han sin karriere som skiløber. Efter et par år som succesrig sportsvært var det producent Jack White, der ved Hansis fødselsdagsfest blev opmærksom på Hansis sangstemme. En kontrakt med Sony Musik fulgte og resten er historie: Hansi Hinterseer er en af de mest succesfulde sangere i genren folkemusik. Han har mere end 30 guld- og platinplader – han er en anerkendt show-mester og har allerede seks gange fået ”Krone Der Volksmusik”.

For den skønne østriger har musikken længe været i forgrunden: “Jeg elsker skiløb, men at synge står i første række. Men når jeg er i Kitzbühel om vinteren, er jeg altid som det første om morgenen i bjergene”.

Hansi har mange gode minder: ” Det første ‘worldcup,’ der blev afholdt her, vandt jeg i 1975. I 1994 havde jeg min første optræden som sanger i Musikantestadl. Det var også her.”

I år fejrede den sympatiske Østriger sin 60 års fødselsdag.

Hansi i dag var din dag. Tyskschlager.dk ønsker sammen med schlageplanet dig tillykke med dagen. Og ønsker dig held og lykke fremover.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse