Tillyke med fødselsdagen til Andreas Martin

Alt det bedste for Andreas Martin. Musikeren fra Berlin bliver i dag 61 år, men det er endnu ikke en grund for ham for falde til ro. Tværtimod, Andreas Martin er stadig præsentabel og synes ikke at være træt. For 30 år siden var han ikonet for de unge, i dag producerer og synger han stadig.

Gennembrud

Som nogen sikkert kan huske, var 1980erne hans årti. Han blev kendt med hjerte knuser titlen “Amore Mio”. Med linerne om at søge og finde den store kærlighed i en kold by og længsel efter venskab, taler Andreas Martin til tusinde af fans til hjertet. De ærlige ord gav ham et gennembrud og plads 25 på hitlisten.

Ved hans første store succes i 1987 fik han hjælp fra det store musiker geni, Drefi Deutscher som sammen med ham lavede “Du bist der engel, der mich liebt, der teufel, der mich kriegt. Du bist alles im einem”. Sagt med andre ord “Du bist alles (Maria, Maria)”.

Komponisten

Navnet “Andreas Martin” står ikke kun for sange af firserne. Fans til Wolfgang Petry, Juliane Werding og også Roger Whittaker ved nok ikke, at der bag nogen af sangene, er håndskriften fra en Berliner. Andreas Martin er en berømt kunstner og producer på schlager scenen.

I 1993 komponerede han for første gang for den Østrigske duo “Brunner & Brunner” og var medvirkende til deres produktion. I år 2006 udviklede Andreas Martin efter lang tid sit eget hit. “Einmal zu oft”, gamle fans vågnede igen, 2 år senere producerede han så “Ich fang dir den mond” og fulgte op på gamle succeser. “Mit dem goldenen lasso” fangede han ikke det store himmellegemer, men på danse gulvet rives hans fans ud til et disko- fox nummer.

Planlægger sangskriver måske et nyt hit i 2014? Fans brænder sikkert allerede for det, men først skal et fødselsdags lys brænde for Andreas Martin.

Vi siger tillykke fra Tyskschlager.dk

andreas_martin_1

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse