Thomas Anders – ewig anders

Thomas Anders
© MDR/Tom Schulze

Thomas Anders skrev som en del af Modern Talking, et stykke tysk musikhistorie. Med mere end 125 millioner solgte albums fortsætter musikduoen med at sætte standarden for succes i popscenen og har opnået verdensomspændende kultstatus.

I 1985 klatrede, “You’re My Heart, Your My Soul” til toppen af de tyske hitlister og forblev der i seks uger. Det blev efterfulgt af yderligere et nummer et hits. Selv ved jerntæppet stoppede deres succes ikke. Thomas Anders og Dieter Bohlen var nogen af de første vestlige musikere til at spille koncerter og have udgivelser i Sovjetunionen. Men bag scenen smuldrede bandet, så kun to år efter det første store hit, skiltes de.

Der var tavshed i ti år, men så havde de et comeback, i midten af 90’erne. Med nye hits og albums besatte Modern Talking igen hitlisterne. Duoen var mere succesfuld end nogensinde før, og solgte endnu flere plader end i 80’erne. Men endnu engang var der problemer, og i 2003 var det endelig forbi.

Selv efter æraen med Moderne Talking, fylder Thomas Anders stadig store koncertsale fra Rusland til Amerika. I Tyskland går fuldblods musikeren nu tilbage til schlager scenen. Med sit nye album ønsker Thomas Anders at vende tilbage til sine musikalske rødder.

Dokumentarfilmen er en rejse gennem tiden fra 80’erne og 90’erne til nutiden. Man følger historien om hans karriere. Et liv fuld af succeser, op- og nedture, og der vises en anden side af Thomas Anders, som faktisk hedder Bernd Weidung.

Filmforfatter Martin Buchholz møder kunstneren i hans hjemby Koblenz, tager ham på en tur til sine barndoms steder og hvor musikalsk, alting startede for Thomas Anders.

Se med lørdag d. 10.11.2018 – kl 22:50 på MDR

Køb hans seneste album her: Thomas Anders

Det skal du læse