Tårer for sin mor

Foto: ZDF / Sascha Baumann

Helene Fischer er som vi allerede ved, en af ​​de mest succesrige schlager superstjerner. Der er næppe en kunstner, der har præget branchen så meget de seneste år som Helene. Men schlageren var tilsyneladende ikke altid Helenes inderlige hjertesag. Hendes mor ydede et stort bidrag til denne karrierebeslutning.

Næsten 14 millioner mennesker så det store comeback af “Wetten, dass ..?”. Helene Fischers optræden var nok et af højdepunkterne i Thomas Gottschalks show. Det er ubestridt, at hver tv-optræden af ​​Helene er som et skue. Men vejen til Schlager Dronning var ikke altid let. Helene havde faktisk andre planer.

Fra musical til schlager – hvordan fungerer det?

Hun havde en klassisk musikalsk uddannelse bag sig, og privat lyttede hun helst til popmusik. Hvordan kom Helene Fischer så til Schlager? Det er hendes mor primært skyld i, som Helene afslørede i et interview med “Zeit”. Dengang sendte hun sin datters demobånd til de store pladeselskaber. For dette gav Fischer sin mor en “fribillet”, fordi hun ikke selv troede på båndets succes.

Han ville ha mig til at schlager

Til sidst endte båndet på skrivebordet hos Uwe Kanthak, den nuværende manager for Helene Fischer. Han inviterede hende til Frankfurt til et interview – og det skulle vende fuldstændig op og ned på Fischers liv.

“Jeg kørte til mødet i Frankfurt Lufthavn helt i ro og mag og ville bare se, hvad der skulle ske,” siger Fischer. “Han gjorde det meget klart, at han har været hjemme i tysksprogede schlager hele sit liv – og ser det også for mig.”

Tårerne triller af at tænke på min egen karriere

Helene Fischer og Schlager? Hvordan skal det hænge sammen? “Jeg havde altid lyttet til popmusik og havde absolut ingen idé om Schlager,” fortsatte Fischer. Selv tårerne trillede, da hun indså, at hendes mors iver pludselig blev belønnet. “Da jeg indså, at jeg var nødt til at vælge, var jeg faktisk en lille smule desperat.” Men hun tog chancen, researchede, så tv-programmer. Og så gradvist sprang gnisten.

“Du kan ikke lave schlager”

Hendes omgivelser reagerede også dengang ofte på en uforståelig måde på Helene Fischers beslutning om at træde ind i schlagerverdenen. “Du kan ikke lave schlager,” hørte hun ofte. “Du lytter til helt anden musik i dit privatliv.” Men Fischer var ikke imponeret over det, prøvede det af – og se, det virkede. Faktisk meget godt.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse