Strid om Helene Fischers “Atemlos durch die Nacht”

At Helene Fischer er populær hos publikum og topper hitlisterne, ved vi alle, men med hendes aktuelle album “Farbenspiel” og den anden singleudgivelse “Atemlos durch die nacht” (vidoen herover) er hun mere vellykket end nogensinde. Producer og sangerinde Kristina Bach har skrevet sangen, der spilles i radioen dag og nat. Ikke underligt at andre kunstnere vil have et stykke af kagen.

Kilde: Bernd Stelter Facebook
Kilde: Bernd Stelter Facebook

“Atemlos durch die nacht” – en ny version fra Bernd Stelter

Karneval; den femte sæson er gået i gang og i mange regioner finder de indledende ceremonier sted – også i Nordrein-Westfalenm, Hochburg der Narren. Komiker og karnevalist Bernd Stelter har lavet sin egen version til Køln-karnevalet af Kristina Bachs sang. “Atemlos durch die nacht” er blevet til “Arbeitslos durch die nacht”. Som altid med sådan en ‘sang ændring’ er der forskellige meninger. Nogle ser det som en fantastisk ide, og andre ser det som smagsløst. Selv om det er ikke alle, der ved, hvad der sker for komikeren, vil man stadig kalde det ‘dumt gået,’ fordi en særlig gæst hørte sin egen version af sangen: Kristina Bach. Det ville alt sammen ikke være så slemt, havde han blot bedt sangerinden om tilladelse til at lave en ny version. Til “BILD” har sangerinden sagt:

  “Bernd Stelter har ikke spurgt, om han måtte lave denne Ulk version af min sang. Det er imod loven om ophavsret. Bernd mener, han måtte vente tre måneder på at få en tilladelse til en tekstændring,  og dette var for lang tid for ham. Men han kan til enhver tid ringe direkte til mig, vi har kendt hinanden i årevis”.

Komikeren er over for “BILD” umiddelbart forstående:

“Jeg tager gerne sangen af programmet med det samme. Jeg værdsætter Kristina og Helene meget og ønsker ikke at træde nogen over tæerne”.

For Bernd Stelter er det nok sidste gang han optrådte med denne version – måske skulle han næste gang bare spørge om lov, fordi ‘ein bisschen spass’ (en smule sjov) må man vel godt have.

Hvad mener I om denne lille sangændring? Ikke kun i kærlighed, men også ved karneval er alt tilladt eller går den ikke blandt venner?

[box_info]Kilde: Schlageplanet.com[/box_info]

Det skal du læse